Pardubický kraj: Letošní největší investice do školského zařízení v kraji bude brzy dokončena

30.09.2018 16:40

Radní Bohumil Bernášek navštívil Střední odbornou školu a odborné učiliště Lanškroun, aby se přesvědčil, jak pokračuje přístavba a modernizace odborných učeben. Celkové náklady vyčleněné na tuto akci jsou 52,5 milionů korun.

Pardubický kraj: Letošní největší investice do školského zařízení v kraji bude brzy dokončena
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Lanškrounská škola využívá ve městě tři budovy určené pro výuku a dále internát. Záměr vedení školy je jednu budovu zcela opustit a podstatnou část výuky soustředit do objektu na Sokolské ulici, v Lanškrouně nazývaného „Střelnice“. Zde už od jara panuje čilý stavební ruch.

„Práce pokračují podle harmonogramu, i když se nějaké problémy vyskytly. V nových prostorách vznikají nejen nové učebny, ale i zázemí pro učitele a žáky. K budově bude přistavěn nový výtah. Rozvedeno už bylo cca 40 km nejrůznějších kabelů. Dílo by mělo být stavebně dokončeno v letošním roce. Kompletní přestěhování chceme realizovat do konce školního roku 2018/19,“ informoval ředitel školy Jaroslav Novák.

V současné době Pardubický kraj realizuje výběrové řízení na dodávku CNC strojů, které by měly sloužit pro výuku budoucích nástrojařů. Vedle nich studují na lanškrounské škole také specialisté na elektrotechniku a automatizaci. Absolventi školy jsou velmi žádaní v průmyslových firmách regionu.

„Vedení školy si zřejmě příliš neodpočine ani o příštích prázdninách. Pardubický kraj plánuje rekonstrukci stropu sportovní haly přiléhající ke škole. Její využitelná výška by se měla zvětšit o 80 cm, které v současné zabírá ochranná síť a hala dostane i nové moderní osvětlení. Náklady na tuto akci budou činit přibližně pět milionů korun a budou hrazeny z rozpočtu kraje,“ dodal Bohumil Bernášek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…