Pardubický kraj: Místo studentů stavbaři. Na školách v kraji se o prázdninách usilovně pracuje

10.08.2015 15:40

Na středních školách v Pardubickém kraji panuje čilý stavební ruch. Kromě prací na zateplování obvodových plášťů budov či výměně plastových oken v rámci Operačního programu Životní prostředí započaly na řadě škol stavební práce plně hrazené z rozpočtu Pardubického kraje. Souhrnná investice přesahuje 105 milionů korun.

Pardubický kraj: Místo studentů stavbaři. Na školách v kraji se o prázdninách usilovně pracuje
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Krátké zamyšlení hejtmana Netolického.

„Díky dobrému hospodaření a přebytkům z rozpočtu roku 2014 můžeme uskutečnit více investičních akcí z vlastních zdrojů, než tomu bylo možné v minulosti. Peníze rozdělujeme rovnoměrně jak do školství, tak do zdravotnictví či dopravy,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Největší investicí z vlastních zdrojů kraje v oblasti školství je pokračující rekonstrukce elektroinstalací a pomocných slaboproudých sítí na Střední průmyslové škole elektrotechnické v Pardubicích, kde celkové náklady přesahují 40 milionů korun. Předpokládané dokončení je v roce 2016,“ dodal hejtman.

Výběr největších investičních akcí z rozpočtu Pardubického kraje v oblasti školství v roce 2015:

  • Od poloviny června je rekonstruována kotelna na VOŠ pedagogické a Střední pedagogické škole Litomyšl za 2,6 milionu korun.
  • Od června se opravují prosklené stěny budovy a vitráží na Střední průmyslové škole potravinářství a služeb Pardubice za 6,93 milionu korun.
  • Již od května se rekonstruuje a modernizuje kuchyňský provoz na VOŠ a SŠ technické Česká Třebová (8,96 milionu korun).
  • Od konce června se opravují zpevněné plochy v areálu školy SOŠ a SOU Polička v hodnotě 5,8 milionů korun.
  • Rekonstrukce rehabilitačních prostor a suterénních prostor na Sportovním gymnázium Pardubice za 6,39 milionu korun probíhá už od konce dubna.
  • Na začátku července začala I. etapa výměny okenních výplní na Gymnáziu Litomyšl v celkové výši 1,77 milionu korun.
  • Rekonstrukce střechy dílen na SOU opravárenském Králíky v celkové výši 12,2 milionu korun probíhá od 8. července.
  • Zahájena bude II. etapa výstavby Sportovního areálu Dašická při Gymnáziu Pardubice, Dašická. Výběr zhotovitele bude projednávat Rada Pardubického kraje 13. srpna.
  • Chystají se stavební úpravy, oprava venkovní omítky ve dvorní části objektu a rekonstrukce střechy na Speciální základní škole Svitavy v hodnotě 7,4 milionů korun. Bylo již předáno staveniště.
  • Projektová dokumentace na výstavbu tělocvičny při VOŠ a SŠ technické Česká Třebová je zpracována. Na jednání Rady Pardubického kraje 13. srpna se bude rozhodovat o zadání veřejné zakázky k podání nabídky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …