Pardubický kraj: Silnice do Semína je už zčásti opravená

13.10.2019 7:34

Dalším modernizovaným úsekem silnic v našem kraji je od nynějška část komunikace III/3229 v úseku obcí Semín – Břehy. Při slavnostním otevření asistoval starostovi Semína Jaroslavu Trubačovi a starostovi Břehů Pavlu Jiravovi radní Pardubického kraje René Živný.

Pardubický kraj: Silnice do Semína je už zčásti opravená
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Je to jedna z přístupových tras do nové lokality UNESCO v Kladrubech nad Labem a silnice tu už byla ve velmi špatném stavu. Modernizace byla rozdělena do dvou úseků, první dokončený úsek měří necelý kilometr a stál 7, 8 milionu korun včetně DPH,“ uvedl René Živný.

Celá modernizace bude měřit přes dva kilometry. Součástí prací je obnova asfaltových vrstev a dostředných sklonů s případnou sanací krajnic, oprava čel a římsy propustku, osazení záchytného zařízení a dopravního značení. Druhý úsek by se měl realizovat na počátku stavební sezóny roku 2020, tak, aby byl připraven na zahájení letní turistické sezóny.

„Do budoucna se plánuje podél stejné komunikace III/3229 výstavba cyklostezky, která by tak ještě zpříjemnila komfort pro četné cykloturisty. Ti již nyní hojně navštěvují všechna zajímavá místa na trase, kladrubský hřebčín, semínský akvadukt či bývalý pivovar, rodné místo architekta Gočára. Oblíbeným cílem je také autokemp Buňkov v Břehách,“ dodal Živný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…