Pardubický kraj: Tomáš Julínek odchází z vedení nemocnic ve Svitavách, Ústí nad Orlicí a Litomyšli

02.06.2018 11:17

Představenstvo Nemocnice Pardubického kraje se v pátek dopoledne domluvilo s ředitelem nemocnic v Ústí nad Orlicí, Svitavách a Litomyšli Tomášem Julínkem na ukončení pracovního poměru dohodou.

Pardubický kraj: Tomáš Julínek odchází z vedení nemocnic ve Svitavách, Ústí nad Orlicí a Litomyšli
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Na svou vlastní žádost se k dnešnímu dni vzdá funkce ředitele tří nemocnic na východě kraje. Bývalý ministr zdravotnictví nastoupil do své pozice v březnu 2017, kdy se ujal tří z pěti nemocnic, a to společně se Štěpánkou Fraňkovou, která řídí nemocnice v Pardubicích a Chrudimi.

„S panem doktorem Julínkem jsme se domluvili, že se k dnešnímu vzdá funkce ředitele tří východních nemocnic. Dlouhodobě jsme vzájemně vnímali některé problémy v komunikaci směrem k vedení společnosti, představitelům kraje, ale především samotným pracovníkům nemocnice od primářů až po technický personál. Ve východní části kraje se totiž právě v těchto dnech dozvídáme o výpovědích zaměstnanců a jsou avizovány případně i další odchody lékařů i nelékařů v klíčových profesích. Dohodli jsme se, že tímto krokem chceme v současné době především uklidnit atmosféru v těchto zařízeních,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Pan doktor navrhl svůj odchod s okamžitou platností, s čímž představenstvo společnosti souhlasilo. Nyní bude vedení společnosti řešit konkrétní kroky k tomu, aby došlo k bezproblémovému předání svěřené agendy a uklidnění situace. Na druhé straně musím ocenit, že se snažil hájit zájmy akciové společnosti a proces fúze vždy vítal jako koncepční krok správným směrem,“ dodal hejtman Martin Netolický.

Působení Tomáše Julínka ve vedení nemocnic hodnotí také krajský radní pro oblast zdravotnictví Ladislav Valtr. „I přesto, že se naše cesty v současné době rozchází, chtěl bych poděkovat panu doktorovi za práci, kterou v našich nemocnicích od března loňského roku odvedl. Naším hlavním úkolem je pacientům v našem kraji zajistit dostupnou a kvalitní zdravotnickou péči ve všech nemocnicích, a proto je nutné stabilizovat osobní vztahy a zajistit, že lékaři ve svých pozicích zůstanou,“ uvedl Valtr.

Vedení Nemocnice Pardubického kraje se nyní snaží, aby se vzniklá situace co nejdříve stabilizovala. „Vážíme si každého pracovního úvazku, zvlášť dnes, kdy se zdravotnictví potýká s nedostatkem personálu. Musíme proto nalézt koncepční řešení a především zklidnit situaci,“ uzavírá Tomáš Gottvald, předseda představenstva a zároveň generální ředitel společnosti.

MUDr. Tomáš Julínek, MBA 2017
2018 ředitel nemocnic v Ústí nad Orlicí, Svitavách a Litomyšli
2016 – 2017 ředitel oční kliniky Neovize Brno
2013 – 2016 náměstek pro ekonomiku a správu Nemocnice Boskovice
2010 – 2013 konzultant ve zdravotnictví, poradce premiéra
2006 – 2009 ministr zdravotnictví
1998 – 2010 senátor
1992 – 2000 Nemocnice Ivančice (primář ARO, náměstek pro LPP, ředitel)
1982 – 1985 OÚNZ Svitavy, OLU TRN Jevíčko, Nemocnice Svitavy, Nemocnice Moravská Třebová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…