Pardubický kraj: Výsledky auditu v Rehabilitačním ústavu Brandýs nad Orlicí

20.05.2019 7:36

Radní Pardubického kraje se seznámili s výsledky personálního auditu Rehabilitačního ústavu Brandýs nad Orlicí. Ten si krajští radní objednali v době vnitroorganizačních problémů, které v mezičase vyústily v rezignaci ředitelky Michaely Tomanové. Audit zároveň navrhl konkrétní kroky ke zlepšení pro novou ředitelku Světlanu Jeřábkovou.

Pardubický kraj: Výsledky auditu v Rehabilitačním ústavu Brandýs nad Orlicí
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Nezávislý audit, který jsme nechali zpracovat, potvrdil signály, jež jsme od počátku letošního roku z různých stran dostávali. Celkově považuji materiál za velmi zdařilý, jelikož identifikuje jak slabé, tak silné stránky a především dává nové paní ředitelce určité vodítko k dalšímu postupu a uklidnění v rámci naší organizace. Paní ředitelka Jeřábková má od nás nyní za úkol seznámit se s jednotlivými navrženými opatřeními a transformovat je do vlastního akčního plánu,“ řekl hejtman Martin Netolický. „Jako slabé stránky, které je nutné zlepšit, audit označil nedostatek personálu, zejména ve zdravotnických profesích, časté střídání zaměstnanců, a také špatnou pověst rehabilitačního ústavu jako zaměstnavatele. Zároveň chybí motivační prvky v odměňování a nedostatečná je i úroveň řízení a organizace práce. Toto je vše, na co jsme upozorňovali již počátkem roku,“ uvedl hejtman Netolický.

Mezi silné stránky rehabilitačního ústavu dle auditorů patří nadstandardní pracovní prostředí a to jak v interiéru, tak i venku. Na druhou stranu poukázal na nedostatky v organizační struktuře a vymezení odpovědností a pravomocí u vedoucích zaměstnanců.

„Provedený audit doplnil informace o motivaci zaměstnanců a jejich profesní způsobilosti, a také zpětnou vazbu o názorech zaměstnanců na dosavadní řízení a fungování organizace. Současně pak potvrdil pozitivní hodnocení rehabilitačního ústavu jako poskytovatele služeb a kladné hospodaření bez příspěvků a dotací na provoz,“ uvedl radní pro oblast zdravotnictví Ladislav Valtr. „Tento audit považuji za potřebnou objektivizaci informací, díky které končí období diskusí a emocí. V zájmu pacientů a dobrého jména určitě není další nejistota, ale stabilní fungování ústavu. To bude dále postaveno na postupné realizaci doporučených systémových kroků převážně již v kompetenci paní ředitelky,“ sdělil Valtr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…