Plaketu za péči o válečné hroby získalo jedno město, čtyři obce i vojenskohistorická společnost

26.06.2015 11:03

Šest plaket a certifikátů za péči o válečné hroby rozdali zástupci kraje a ministerstva obrany v tento týden v Českých Budějovicích. Ocenění získalo jedno město, čtyři obce i vojenskohistorická společnost.

Plaketu za péči o válečné hroby získalo jedno město, čtyři obce i vojenskohistorická společnost
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Plaketa za péči o válečné hroby.

Jindřichův Hradec obdržel ocenění za rozsáhlou opravu vojenských hrobů na hřbitově a za rekonstrukci pomníku obětem I. světové války v Dolním Skrýchově, Lásenice za opravu pomníku padlým v I. světové válce a Horní Pěna za rekonstrukci pomníku padlým v I. světové válce a za opravu hrobu neznámého rudoarmějce.

Truskovice získaly plaketu za rekonstrukci památníku I. světové války, Podolí I. za opravu pomníku obětem I. světové války a Vojenskohistorická společnost Písek za šíření osvěty o historických událostech světových válek a iniciování rekonstrukcí válečných pomníků.

„Ocenění se uděluje za maximální a příkladnou péči o válečné hroby a pietní místa, či jejich rekonstrukci,“ připomněl vedoucí odboru kanceláře hejtmana Milan Nebesář, který plakety a certifikáty spolu s Imrichem Vetrákem z ministerstva obrany předával.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…