Policie ČR: Do škol opět míří moderní prevence

15.09.2020 13:30

Žáci základních škol zapojených do sítě obrazovek ÁMOS vision se od září na interaktivních tabulích setkávají s preventivními spoty, zaměřenými na bezpečnost dětí. Aktuálními tématy provází známí youtubeři. Aktivita vzešla ze spolupráce Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR a Policejního prezidia ČR.

Policie ČR: Do škol opět míří moderní prevence
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Kampaň odstartovala 1. září 2020 spotem zaměřeným na základní hygienická pravidla k předcházení nemoci covid-19. Jak se účinně chránit před riziky onemocnění vysvětluje v krátkém videu youtuber Ati. Další spoty se zaměřením na problematiku bezpečí v kyberprostoru, závislosti na návykových látkách, domácího násilí a pohřešovaných dětí se na obrazovkách budou postupně objevovat vždy se začátkem dalšího kalendářního měsíce, a to po celé první pololetí školního roku 2020/2021.

Vedoucí oddělení prevence Policejního prezidia ČR plk. Zuzana Pidrmanová k aktivitě dodává: „Uvědomujeme si, že pro mnohé děti, a často i dospělé, jsou otázky prevence kriminality těžko uchopitelné. Stále se proto snažíme hledat moderní způsoby, jak zásadní informace cílové skupině předat, a tím ovlivnit její přístup k vlastnímu osobnímu bezpečí. Srozumitelný jazyk youtuberů umocněný atraktivním prostředím dotykových obrazovek ÁMOS vision je pro nás šancí, jak dostat dětem preventivní témata pod kůži.“ Aktivita plynule navazuje na spolupráci, kterou Policie České republiky zahájila s ÁMOS vision již v roce 2019.

„Jsme rádi, že se můžeme podílet na projektu, který vede školní děti k aktivní ochraně jejich zdraví. Věříme v úspěšnost projektu, protože témata jim budou tlumočena zajímavou formou, navíc prostřednictvím dětmi oblíbených osobností,“ uvedla tisková mluvčí ZP MV ČR Hana Kadečková. „Věříme, že se tak k dětem dostanou užitečné informace o tom, jak ochránit své zdraví před virovými nákazami včetně covid-19, ale i o tom, jak předejít závislostem na návykových látkách a jiným rizikům,“ dodala Hana Kadečková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…