Policie ČR: Opatření ve vztahu k současné geopolitické situaci

27.02.2022 16:30 | Tisková zpráva

Od roku 2016 platí v ČR 1. stupeň ohrožení terorismem, v rámci kterého Policie ČR realizuje opatření na vybraných subjektech z kategorie tzv. měkkých cílů. Smyslem opatření je zvýšený dohled a komunikace se zástupci těchto objektů.

Policie ČR: Opatření ve vztahu k současné geopolitické situaci
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

V této oblasti se v současnosti nic nemění, stále budeme v rámci běžného výkonu služby provádět dohled nad vybranými objekty a lokalitami s tím, že je na operativním rozhodnutí každého krajského ředitele u vytipovaných objektů nastavit intenzivnější dohledový režim.

Ačkoliv nemáme žádné konkrétní informace o přímé bezpečnostní hrozbě, tak ale v nejbližších dnech bude s ohledem na geopolitickou situaci možné častěji vidět uniformované policisty na exponovaných místech, typicky například autobusová či vlaková nádraží, a všechny součásti Policie ČR budou samozřejmě operativně vyhodnocovat veškeré dostupné informace a nastavovat výkon služby tak, aby bylo minimalizováno jakékoliv bezpečnostní riziko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…