Policie ČR: Operace SVYAZ - obvinění pěti osob

22.12.2022 15:13 | Tisková zpráva

Kriminalisté sekce zločineckých struktur Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) v pondělí 12. prosince 2022 zadrželi a zahájili trestní stíhání pěti osob původem z Ruské federace a Ukrajiny.

Policie ČR: Operace SVYAZ - obvinění pěti osob
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Ty jsou důvodně podezřelé z organizování trestné činnosti, která souvisí s podáváním žádostí o udělení pobytových oprávnění na území České republiky ze strany občanů Ukrajiny, Kazachstánu a Uzbekistánu. Jejich neoprávněným jednáním mělo docházet k paralyzování některých způsobů umožňujících podávání žádostí o pobytová oprávnění z určitých destinací, čímž byla částečně narušena činnost Ministerstva zahraničních věcí České republiky.

Obviněné osoby se tímto jednáním měly dopustit trestných činů legalizace výnosů z trestné činnosti, neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací s účastí na organizované zločinecké skupině. Trestní stíhání všech osob probíhá na svobodě.

Věc dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

22:03 Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

Zoo Liberec slaví další chovatelský úspěch. Díky dlouholetým zkušenostem se libereckým odborníkům po…