Policie ČR: Vedení krajského ředitelství policie vyslovuje plnou důvěru vyšetřovateli

16.08.2017 12:22

Události posledních dní a zejména snaha některých osob prostřednictvím médií zdiskreditovat a znevěrohodnit osobu vyšetřovatele kauzy Čapí hnízdo, přiměla vedení Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy k veřejné prezentaci stanoviska.

Policie ČR: Vedení krajského ředitelství policie vyslovuje plnou důvěru vyšetřovateli
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

„Jsem nepříjemně překvapen snahou některých jednotlivců, kteří se snaží celé prověřování této kauzy zpochybnit a zpolitizovat. Proti tvrzením, že pražská policie v této věci pracuje na jakousi politickou objednávku, se důrazně ohrazuji. Policisté krajského ředitelství, v jehož čele stojím, byli a jsou apolitičtí a řídí se výhradně zákony této země. Stran vyšetřování kauzy Čapí hnízdo je pražská policie dlouhodobě pod tlakem médií i veřejnosti. K celé věci nutno dodat, že průběh prověřování dozoruje Městské státní zastupitelství v Praze a v nedávné době skončilo dohledovou prověrku Vrchní státní zastupitelství v Praze. Dozorový státní zástupce byl srozuměn i s posunem v prověřování a informován o předání žádosti o udělení souhlasu s trestním stíháním poslanců poslanecké sněmovně. V této souvislosti kategoricky odmítám spekulace o jakémsi načasování a snaze o ovlivnění výsledků nadcházejících voleb. Vyšetřovatel kauzy Čapí hnízdo patří mezi nejzkušenější pracovníky odboru hospodářské kriminality. Osobně si ho za jeho profesionalitu a vysoké pracovní nasazení nesmírně vážím a má mou plnou důvěru.“, uvedl k událostem posledních dní brigádní generál Miloš Trojánek, ředitel Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Unicorn Systems a německý operátor přenosové soustavy spolupracují na unikátním nástroji

9:15 Unicorn Systems a německý operátor přenosové soustavy spolupracují na unikátním nástroji

Společnost Unicorn Systems zvítězila v tendru vyhlášeném německým operátorem přenosové soustavy Tenn…