Policie ČR má dva nové generálmajory

27.10.2020 19:38

Policejní prezident a jeho 1. náměstek mají vyšší hodnost.

Policie ČR má dva nové generálmajory
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

U příležitosti státního svátku ke vzniku Československa povýšil prezident republiky Miloš Zeman brig. gen. Jana Švejdara, policejního prezidenta a brig. gen. Martina Vondráška, jeho 1. náměstka, do hodností generálmajorů.

Aktuální epidemiologická situace neumožnila slavností akt uskutečnit přímo v reprezentačních prostorách Pražského hradu za přímé účasti hlavy státu a obou povýšených generálů. Jmenování policejního prezidenta a jeho náměstka tak bylo provedeno písemnou formou.

Počet aktivně sloužících generálů v rámci policejního sboru se nemění, aktuálně jsou v rámci Policie ČR dva nevyšší velitelé v hodnosti generálmajora a osm brigádních generálů z řad ředitelů celorepublikových útvarů a krajských ředitelství.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…