Povodí Labe: Připomenutí 100. výročí protržení přehrady na Bílé Desné v Jizerských horách

18.09.2016 8:35

Dnes ve 14 hodin proběhne v obnoveném areálu přehrady vzpomínková akce ke 100. výročí protržení. Připraven je i dopolední program, nebude chybět ani možnost občerstvení.

Povodí Labe: Připomenutí 100. výročí protržení přehrady na Bílé Desné v Jizerských horách
Foto: Povodí Labe
Popisek: Povodí Labe

K areálu není přístup vlastními motorovými vozidly - návštěvníci se sem dostanou autobusem díky bezplatné kyvadlové dopravě. Na vzpomínkovou akci Vás zvou Obec Albrechtice v Jizerských horách, Město Desná, Lesy České republiky, s. p., Povodí Labe, státní podnik, ve spolupráci se Správou CHKO Jizerské hory. Více informací naleznete na webových stránkách města Desná (ZDE).

V neděli 18. září 2016 uplyne přesně 100 let od protržení přehrady na Bílé Desné, která měla být součástí soustavy vodních děl na obou tocích Desné. Jednalo se o jednu z největších tragédií na území naší republiky, která poznamenala na dlouhou dobu život v desenském údolí, a dokonce na čas pozastavila výstavbu sypaných hrází. Přehrada nebyla nikdy obnovena, od roku 1966 jsou zbytky přehrady národní kulturní památkou.

V letošním roce byla dokončena obnova areálu Protržené přehrady. Byla zde vybudována technicko - naučná stezka a na základech bývalé Krömerovy boudy byla zbudována útulna s občerstvením pro turisty. Areál byl slavnostně předán veřejnosti za účasti sdělovacích prostředků dne 28. června 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…