Povodí Labe získalo stavební povolení pro poldr Mlýnec na Mrlině

10.01.2019 21:13

Povodí Labe získalo po několikaleté projekční a majetkoprávní přípravě pravomocné stavební povolení na poldr Mlýnec, který bude po dokončení významným prvkem protipovodňové ochrany pro obce ležící v povodí Mrliny v Královehradeckém a Středočeském kraji.

Povodí Labe získalo stavební povolení pro poldr Mlýnec na Mrlině
Foto: Povodí Labe
Popisek: Povodí Labe

Poldr Mlýnec situovaný v katastru města Kopidlna a obce Mlýnec u Kopidlna je navržen v území se složitými odtokovými poměry, kde pravidelně dochází k záplavám a při větších průtocích ke značným škodám na majetku občanů a infrastruktuře. Nejvýznamnější povodně v povodí Mrliny proběhly v letech 1997, 2003, 2006 a 2013. Účelem realizace poldru je vytvoření retenčního prostoru o objemu cca 1 975 544 m3 zajišťujícího ochranu měst Křinec, Vestec a dalších sídel umístěných na toku Mrliny. Transformací povodňové vlny dojde ke snížení Q100 z 38,5 m3/s na neškodný průtok cca 15 m3/s, což odpovídá cca Q5-Q10.

Situace budoucího poldru Mlýnec

Neprodleně po získání stavebního povolení byly zahájeny práce na zhotovení posledního stupně projektové dokumentace. V průběhu roku 2019 se předpokládá dokončení dokumentace pro provedení stavby a výběr zhotovitele na realizaci díla. Vlastní stavba poldru bude s největší pravděpodobností zahájena na jaře 2020 a dokončena do poloviny roku 2022. Předpokládané náklady realizace jsou podle aktuálně platného rozpočtu cca 31,5 mil. Kč.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…