Povodí Labe zlepší vybavenost nebezpečných jezů

21.01.2015 13:10

Státní podnik Povodí Labe zlepší vybavenost nebezpečných jezů, které má ve své správě. Dohodlo se na tom se zástupci vodácké veřejnosti a Českým svazem kanoistů.

Povodí Labe zlepší vybavenost nebezpečných jezů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lodní doprava na Labi

Na území státního podniku Povodí Labe je v současné době vytipováno 25 nebezpečných jezů (zdroj: www.nebezpecnejezy.cz), z toho 10 jezů je ve vlastnictví jiných subjektů a k 15 jezům má právo hospodařit státní podnik Povodí Labe. Všech těchto 15 jezů je již nyní osazeno obecnou varovnou tabulí „Nebezpečný jez“.

Ve spolupráci se zástupci vodácké veřejnosti a Českým svazem kanoistů připravilo Povodí Labe další zlepšení vybavenosti těchto jezů. Na základě vzájemných jednání byl zpracován návrh na realizaci základních bezpečnostních opatření pro sebezáchranu a laickou záchranu na nejnebezpečnějších jezech.

Ještě před zahájením vodácké sezóny 2015 dojde k doplnění doporučeného zabezpečení u 6 nejnebezpečnějších jezů, kterými jsou jezy Zlíč a Viktorčin splav na Úpě, Bakov a Kárané na Jizeře a Janderov a Tuněchody na Chrudimce. U některých jezů dojde k instalaci informačních tabulí s házecí podkovou pro umožnění laické záchrany tonoucího. U části jezů budou také instalovány další prvky jako jsou výstupní žebříky a vázací prvky pro umožnění sebezáchrany a laické záchrany, případně záchrany ze strany zasahujících složek HZS. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda chce usnadnit rodičům předškolních dětí brzký návrat do zaměstnání a zpřísnit ochranu ovzduší

10:17 Úřad vlády: Vláda chce usnadnit rodičům předškolních dětí brzký návrat do zaměstnání a zpřísnit ochranu ovzduší

Obce mají mít od roku 2026 povinnost zajistit tříletým a starším dětem, které nepřijme spádová mateř…