Povodí Odry: Zarybňujeme Petrův rybník u Krnova

21.04.2020 9:10

Státní podnik Povodí Odry v průběhu března a dubna letošního roku provede zarybnění Petrova rybníka u Krnova, který byl v loňském roce z důvodu virózy kaprů vypuštěn a veškeré ryby utraceny.

Povodí Odry: Zarybňujeme Petrův rybník u Krnova
Foto: Povodí Odry
Popisek: Povodí Odry

Zarybnění probíhá ve třech etapách, kdy budou do nově napuštěného rybníka vysazeny násadové ryby z rybochovných zařízení Povodí Odry. Jedná se celkem o zhruba 25 000 kusů kapra obecného, amura bílého, tolstolobika bílého, lína obecného, candáta obecného a štiku obecnou. Všechny tyto ryby jsou ve stáří 1- 2 roky. Ve srovnání s minulými lety se jedná o srovnatelné množství násady, která je však velikostně menší.

„Důvodem je jednak skutečnost, že jsme chtěli použít jen vlastní násadu z našich rybochovných zařízení a jiné nenakupovat a současně jde o jedno z preventivních opatření vzniku možných nákaz. Věříme ale, že všechna opatření, která jsme ve spolupráci s veterinární správou provedli, zamezí dalším problémům,“ konstatoval Ivo Jedlička, vedoucí rybného hospodářství státního podniku Povodí Odry.

Během tohoto týdne bude postupně obnoven prodej ryb v našich prodejnách. Informace o prodejních dobách budou uveřejněny na webových stránkách ZDE.

Naši zákazníci už si tedy opět budou moci, při dodržení stanovených podmínek, opět zpestřit svůj jídelníček zdravou a chutnou rybou,“ uzavřel Ivo Jedlička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…