Prague Open 2013 - vánoční dárek pro český squash

17.12.2013 10:35

O posledním předvánočním víkendu (20. - 22. prosince 2013) dostanou příznivci českého squashe předčasný vánoční dárek. V Praze se uskuteční již druhý ročník profesionálního squashového turnaje žen okruhu WSA (Women´s Squash Association, založená roku 1983) s názvem Prague Open 2013.

Prague Open 2013 - vánoční dárek pro český squash
Foto: ČASQ
Popisek: Olga Ertlová

Letos se na kurtech sportovního centra Hamr v Záběhlicích představí pod pořadatelskou vlajkou Squash Clubu Praha celkem 20 hráček ze tří kontinentů a devíti zemí. Třináct žen a dívek ze startovního pole přihlášených se umístěním na žebříčku profesionálně hrajících squashistek vtěsná do první světové stovky žebříčku WSA. Nejmladší účastnicí turnaje a zároveň nejvýše nasazenou hráčkou je teprve šestnáctiletá Egypťanka Nouran Ahmed Goharová, momentálně úřadující na 38. pozici mezinárodního žebříčku žen.

Turnaje se účastní celkem šest domácích hráček, včetně dvou českých profesionálek na okruzích WSA - Olgy Ertlové a Lucie Fialové. Olga Ertlová se bude na turnaji snažit zopakovat loňské prvenství, cestu za obhajobou titulu se jí pokusí překazit bronzová medailistka z ME jednotlivců 2012 Lucie Fialová.

Český squash loni oslavil již 20. výročí založení České asociace squashe (ČASQ), která je členem ČSTV. V České republice je postaveno přibližně 600 – 650 kurtů na squash, na nichž se pravidelně utkává během dvou týdnů sto tisíc rekreačních i profesionálních hráčů.

Prague Open 2013 je jedinou mezinárodní squashovou akcí okruhu WSA, která se tento rok v Česku pořádá. Jde o jedinečný turnaj, na kterém mohou tuzemští diváci spatřit mezinárodní squashovou hru žen nejvyšší úrovně.

Turnaj se hraje vyřazovacím způsobem. Nejdříve se uskuteční jednokolová kvalifikace, z níž postoupí čtyři hráčky do hlavní soutěže. V té se potom představí 16 hráček, které se na turnaji budou ucházet o titul.

První kola soutěže bude možné zhlédnout již během pátku 20. prosince, finálový zápas se uskuteční o dva dny později, v neděli 22. 12. od 11:00 hodin.

Pravidelné zpravodajství včetně podrobných výsledků a fotogalerie bude k dispozici na specializovaném tuzemském portálu www.squashpage.net

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…