Praha 2: Vinobraní na Grébovce přilákalo desítky tisíc Pražanů

01.10.2014 16:27

Vinobraní na Grébovce dostálo své pověsti nejoblíbenějšího pražského vinobraní. S návštěvností více než 35 000 lidí se stalo zároveň vinobraním nejvyhledávanějším. Pražané se sem přišli pobavit u skvělé hudby, podívat se na dobová divadelní představení, zasoutěžit si, hlavně však ochutnat burčák a víno od desítek dodavatelů. Vstup byl zdarma.

Praha 2: Vinobraní na Grébovce přilákalo desítky tisíc Pražanů
Foto: sun
Popisek: Vinobraní na Grébovce 27.9.2014

Osmý ročník Vinobraní na Grébovce, které pořádá MČ Praha 2, slavilo úspěch na všech frontách. V pátek náměstí Míru zaplnilo na pět tisíc lidí, kteří si po práci přišli popovídat se svými přáteli či kolegy. Kromě ochutnávání vína a burčáku na ně čekal příjemný program na pódiu. Ondřej Kobza například odhalil své plány týkající se poeziomatu, který by na náměstí Míru měl stát už letos na podzim. Soubory z Prahy 2 předvedly kvalitní hudební, divadelní i gymnastická představení. Největší úspěch měla tři vystoupení cimbálové skupiny Lália, s níž v mnoha chvílích zpívalo celé náměstí.

Hlavní část letošního vinobraní se konala v krásném parku Grébovka, kam se v sobotu vydalo na 30 000 návštěvníků. Především v horní části parku nabízely desítky stánků ten nejkvalitnější burčák od různých vinařství, zájemci nepřišli ani o klasické víno. Burčáku se však vypilo téměř 22 000 litrů, což potvrdilo, proč se na vinobraní především chodí. S vínem, s burčákem nebo s něčím dobrým k snědku se lidé často uchylovali do různých romantických zákoutí nebo na nesčetné louky a loučky, které park nabízí. Dolní část parku sloužila především dětem. Stánky, které pokaždé symbolizovaly významná místa Prahy 2 a kde si děti mohly vyrobit například svou svíčku, vyrazit si minci, naučit se taneční sestavu nebo se projet na Šemíkovi, zůstávaly celý den v obležení těch nejmladších návštěvníků vinobraní. I když bramborové placky si v husitském ležení chtěly vyrábět i starší ročníky.

Umělá jeskyně Grotta poskytla útočiště několikerým vystoupením mikromagika Richarda Nedvěda. Představení původně určené především dětem upřímně pobavilo i jejich rodiče.  

Obrovský zájem byl o ojedinělou prohlídku historické Gröbeho vily, na kterou přijížděli zájemci ze všech koutů republiky. Atraktivní program byl připraven také na pódiu. Během dne se diváci díky několika zábavným divadelním představením dozvěděli, jakým vývojem prošla druhá městská část. Slované, husité, středověcí hudebníci, tanečníci, šermíři nebo dokonce kat a čarodějnice, ti všichni se na pódiu vystřídali. Velký úspěch sklidil přední český sommeliér Aleš Pokorný, který návštěvníkům ukázal, jak správně koštovat víno nebo jak ho správně servírovat. Vrcholem vinobraní však byly koncerty kapel Brouci Band - The Beatles Revival a Banjo Band Ivana Mládka. V prvním i ve druhém případě zpívaly stovky lidí známé písničky legendární britské kapely i českého dixielandového skvostu, který proslul zejména vtipnými texty.

Vinobraní na Grébovce zkrátka naplno využilo jednoho z posledních krásných víkendů a tisícům návštěvníků zpříjemnilo babí léto.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…