Praha: ZŠ Květnového vítězství II prošla kompletní rekonstrukcí

23.11.2017 8:46

Rozsáhlá rekonstrukce ZŠ Květnové vítězství II byla úspěšně dokončena. Výsledek projektu za 91 mil. Kč ocenila na slavnostním otevření školy například náměstkyně pražské primátorky Eva Kislingerová, největší radost však přinesl dětem. S investicemi do školství nicméně Praha 11 nekončí, radní právě finalizují návrh financování stomilionové dostavby Starochodovské školy.

Praha: ZŠ Květnového vítězství II prošla kompletní rekonstrukcí
Foto: www.praha11.cz
Popisek: Slavnostní otevření ZŠ Květnové vítězství

Na Základní škole Květnového vítězství II (dříve Schulhoffova) přivítali letos podzim v novém kabátě: podařilo se totiž dokončit rozsáhlou rekonstrukci objektu školy, která přinesla 600 nových míst pro žáky základních škol a 138 míst pro děti předškolní. 

Rekonstrukce, jejíž náklady přesáhly úctyhodných 91 mil. Kč, se týkala jak obvodového pláště objektu, kde došlo k výměně původních oken a zateplení fasády, tak interiéru. Ten doznal změn zejména v případě nevyhovující varny, vzduchotechniky a rozvodů medií, rozvodů ústředního topení a elektroinstalace včetně osvětlení. Výraznou proměnou prošly tělocvičny i jídelna a v neposlední řadě byl objekt vybaven nábytkem a IT zařízením.

Slavnostní otevření školy, které se konalo 21. listopadu, pak bylo pomyslnou „třešinkou na dortu“. Jak řekl zástupce starosty MČ Praha 11 pro oblast školství, kultury a sportu Jakub Lepš (TOP 09), „Máme velkou radost, že Schulhoffova - tedy Květňák II - slouží dětem po letech opět jako základní škola, která navíc pracuje i s nabídkou alternativních výukových metod: Montessori pedagogikou nebo výukou anglického jazyka metodou CLIL (Content and Language Integrated Learning, tj. obsahově a jazykově integrované učení pozn.)“. 

A nebyl sám, kdo se při pohledu na školu zářící novotou neubránil úsměvu. Vedle starosty MČ Praha 11 Petra Jiravy (ANO) či samotného ředitele školy Pavla Kopečného si výsledek rekonstrukce pochvalovaly například náměstkyně primátorky hl. m. Prahy Eva Kislingerová (ANO) s pražskou radní pro školství Irenou Ropkovou (ČSSD). Ostatně právě díky finanční pomoci hlavního města mohla být přeměna zastaralého objektu v krásnou školu pro jihoměstské děti realizována.

Investicím do oblasti školství je v rámci jedenácté městské části věnována zvýšená pozornost, a to jak v souvislosti s kontinuálním zvyšováním kapacit základních a mateřských škol, tak potřebnými opravami a revitalizací školských objektů. Na zářijovém zasedání se místní Zastupitelstvo usneslo mimo jiné na potřebě dostavby západního křídla ZŠ Chodov (Starochodovské školy) - v současné době probíhá finalizace návrhu financování projektu s předpokládaným odhadem nákladů 110 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…