Praha hostila celoevropskou konferenci o veřejných zakázkách pořádanou Evropskou komisí

13.06.2015 18:10

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová zahájila společně se zástupci Evropské komise konferenci Smart public procurement: the new frontier for public procurement.

Praha hostila celoevropskou konferenci o veřejných zakázkách pořádanou Evropskou komisí
Foto: mmr.cz
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj

„Problematika veřejných zakázek je jednou z významných oblastí, která patří do agendy Ministerstva pro místní rozvoj. Elektronizace jejich procesu je tou součástí, která zaznamenala v posledních letech nejvýraznější vývoj, a proto je nám velikou ctí, že Evropská komise zvolila pro letošní ročník konference právě Českou republiku, respektive Prahu,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Jedná se o čtvrtý ročník konference, která má za cíl svést dohromady odborníky na elektronizaci veřejných zakázek, aby společně prodiskutovali témata, která s elektronizací veřejných zakázek souvisí, představili možná řešení elektronizace a vzájemně si vyměnili zkušenosti.

„Evropská komise ocenila Českou republiku za aktivní přístup při zavádění nových evropských směrnic do národní legislativy. Podpořila nás ve snaze vytvořit novou právní úpravu tak, aby odrážela specifika českého ekonomického prostředí. Záměrem Evropské komise není diktovat členským státům, jak vytvořit nové právo, ale naopak podpořit je v úsilí přiblížení národním požadavkům. Jen taková úprava může napomoci tvorbě efektivního nízkonákladového trhu veřejných zakázek. To, že směrnice udávají větší flexibilitu, nelze zjednodušeně překládat jako pro-korupční, naopak to znamená větší možnosti pro dodavatele,“ doplnila Karla Šlechtová.

Konference v hotelu „Grandior Hotel Prague“ se účastní více než 400 zástupců zadavatelů, dodavatelů i provozovatelů elektronických nástrojů nejen z Evropské unie, ale rovněž z Afriky a Spojených států amerických. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Nelegální přepravy minerálních olejů na severu Čech

11:44 Celní správa: Nelegální přepravy minerálních olejů na severu Čech

Během jednoho dne odhalili celníci na Teplicku tři nelegální přepravy minerálních olejů ze sousedníh…