Pražský magistrát získal ocenění v oblasti společensky odpovědného úřadu

04.12.2018 12:19

Zástupci Magistrátu hlavního města Prahy - Richard Mařík, ředitel odboru volených orgánů, a Petra Dederová, ředitelka odboru personálního - převzali koncem listopadu ve Španělském sále na Pražském hradě ocenění v programu Národní cena České republiky za společenskou odpovědnost úřadu.

Pražský magistrát získal ocenění v oblasti společensky odpovědného úřadu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Na slavnostním předávání byla oceněna řada subjektů v různých kategoriích. Hlavní město obdrželo národní ocenění v oblasti Organizace veřejného sektoru, veřejně prospěšné organizace a organizace, jejichž hlavní náplní činnosti není podnikání.

Pro pražský magistrát je to důležité ocenění hlavně z důvodu velikosti agendy, kterou zastává. „Tohoto ocenění si velice vážíme. Je to vizitka naší poměrně urputné a dlouholeté práce a jsme rádi, že můžeme být příkladem pro další obce. Hlavně bych chtěl ale poděkovat konkrétním zaměstnancům úřadu, především z odboru Kancelář ředitele Magistrátu, kteří mají na této ceně největší zásluhu. Věřím, že i do dalších let se nám povede stejně dobře a Pražané ocení, že jsme nejen společensky odpovědný, ale také pro veřejnost dostupný úřad,“ uvedl k ocenění Richard Mařík.

Tuto cenu udílí Rada kvality České republiky pracující v gesci Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Jejím úkolem je motivovat organizace podnikatelského i veřejného sektoru k využívání moderních nástrojů řízení vedoucích k dlouhodobě udržitelným kvalitním postupům přinášejícím prospěch celé společnosti. Posláním Národní ceny České republiky za společenskou odpovědnost je podpořit moderní podnikání, ocenit organizace podnikatelského a veřejného sektoru aplikující postupy dobré praxe a posílit v organizaci společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj prostřednictvím zpětné vazby, kterou organizacím poskytne nezávislé externí hodnocení.

Letos se konal již 18. ročník Národní ceny kvality České republiky a devátý ročník Národní ceny České republiky za společenskou odpovědnost. „Považuji za důležité, že ocenění v Národních cenách Rady kvality České republiky organizacím přináší užitek, ať již z pohledu zdokonalení jejich vnitřních procesů nebo z pohledu vyšší kvality jejich výstupů. Obojí přispívá ke zvýšení jejich konkurenceschopnosti. A je to podle mého i důvodem, proč Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky přikládá těmto Národním cenám velký význam,“ dodal státní tajemník Ministerstva průmyslu a obchodu ČR a Předseda Rady kvality ČR Robert Szurman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

11:44 ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

Češi v roce 2023 denně spotřebovali v průměru téměř 87 litrů vody, což bylo o zhruba tři litry méně …