Předsedu vlády na summit v Rize doprovodí podnikatelská delegace Hospodářské komory

04.11.2016 18:17

Během víkendového summitu 16 evropských zemí a Číny (16+1) v lotyšské Rize budou o nové kontrakty usilovat také čeští podnikatelé. V dvanáctičlenné delegaci podnikatelů, která na setkání prezidentů a vlád doprovodí premiéra Bohuslava Sobotku, jsou zastoupeny firmy působící jak v energetice, tak i dopravě a lázeňství.

Předsedu vlády na summit v Rize doprovodí podnikatelská delegace Hospodářské komory
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Podnikatelé vedeni viceprezidentkou Hospodářské komory Irenou Bartoňovou Pálkovou budou o nových obchodních příležitostech jednat nejprve při podnikatelském fóru, které se uskuteční v sobotu za přítomnosti předsedy vlády Čínské lidové republiky Li Keqianga, ministra obchodu Čínské lidové republiky Gao Huchenga, předsedy vlády Lotyšska Marise Kučinskise nebo také místopředsedy vlády a ministra pro ekonomiku Lotyšska Arvilse Ašeradense.

„V neděli je pak naplánované setkání podnikatelské delegace s premiérem Bohuslavem Sobotkou, při němž firmy představí své projekty v návaznosti na Čínu. Následně se podnikatelé odeberou na zasedání výboru „CEEC-China Business Meeting“, kde proběhne diskuze se zástupcem velvyslanectví ČR v Lotyšsku,“ doplnila viceprezidentka Hospodářské komory Irena Bartoňová Pálková.

O novou mezinárodní spolupráci mezi ČR a Lotyšskem bude usilovat také Hospodářská komora ČR, Bartoňová Pálková se proto v Rize setká s prezidentem Lotyšské obchodní a průmyslové komory Aigarsem Rostovskisem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…