Premiér Babiš jednal s eurokomisařem pro životní prostředí Vellou o kvalitě ovzduší i migraci

08.11.2018 11:15

Předseda vlády Andrej Babiš přijal ve středu 7. listopadu 2018 v Hrzánském paláci evropského komisaře pro životní prostředí, námořní záležitosti a rybolov Karmenua Vellu. Tématem jednání byly především ochrana ovzduší a aktuální návrhy Evropské komise směřující do oblasti plastů, stranou ale nezůstala ani problematika migrace.

Premiér Babiš jednal s eurokomisařem pro životní prostředí Vellou o kvalitě ovzduší i migraci
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš

Premiér Andrej Babiš jednal s komisařem Vellou také o odpadech, a to se zvláštním zřetelem k problematice plastů. V té souvislosti předseda vlády přivítal návrhy Komise a rozhodnutí Evropského parlamentu, který na konci října podpořil směrnici o omezení dopadu některých plastových výrobků na životní prostředí. Česká vláda je v této oblasti velmi aktivní, a to například kampaní Dost bylo plastu.

Okrajovým tématem byla také problematika migrace, především pak migrační tlaky na středozemní trase. Premiér Babiš zmínil nutnost ochrany vnějších hranic Evropské unie a efektivní návratové politiky.

Komisař Vella přijel do ČR v rámci tzv. Clean Air Dialoque, který se v České republice koná 7. a 8. listopadu. Cílem dialogu je umožnit diskusi k problematice znečištění ovzduší a urychlení možných řešení v jednotlivých členských státech.

Premiér komisaře Vellu ujistil, že kvalita ovzduší patří mezi jednu z priorit české vlády. Seznámil jej také se stavem legislativy v oblasti ochrany ovzduší a s aktualizací příslušné strategie kvality ovzduší v podobě Národního plánu snižování emisí a plánů kvality ovzduší. Zároveň zdůraznil, že kvalita ovzduší by se měla promítnout do finančního rámce po roce 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…