Premiér Sobotka jednal na Úřadu vlády o aktuálním případu odebrání dítěte české matce v Norsku

14.01.2016 12:24

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se dnes na Úřadu vlády ČR setkal s ředitelem Úřadu pro mezinárodněprávní ochranu dětí Zdeňkem Kapitánem a poslankyní Jitkou Chalánkovou. Hlavním tématem jednání byly aktuální informace, týkající se případu odebrání dítěte české matce v Norsku v kontextu fungování norského systému péče o děti.

Premiér Sobotka jednal na Úřadu vlády o aktuálním případu odebrání dítěte české matce v Norsku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„Pan Kapitán mě ujistil, že aktuálnímu případu odebrání dítěte v Norsku je věnována ze strany českých kompetentních úřadů maximální možná míra pozornosti. Diskutovali jsme o možnostech pomoci ze strany českého státu, zejména vstup Úřadu pro mezinárodněprávní ochranu dětí do přímého jednání s norským úřadem sociálněprávní ochrany dětí Barnevernet a konzulární asistence rodině ze strany velvyslanectví ČR v Norsku. Pokud si to bude matka dítěte přát, Česká republika je připravena tuto podporu poskytnout.

Považuji za nutné, aby české úřady poskytovaly tak jako doposud v podobně komplikovaných a mimořádně citlivých případech svým občanům maximální možnou pomoc a součinnost, kterou nám umožňuje mezinárodní právní rámec, “ uvedl po jednání premiér Bohuslav Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…