Premiér Sobotka podpořil rozvoj dopravní infrastruktury ve Zlínském kraji

22.09.2015 12:16

V pondělí 21. září 2015 navštívil předseda vlády Bohuslav Sobotka v rámci svých pracovních cest do regionů Zlínský kraj. Tématem jeho jednání se zástupci kraje i obcí bylo především rozvoj dopravní infrastruktury, konkrétně výstavba obchvatu Otrokovic (R55), elektrifikace a zkapacitnění železniční trati do Zlína a Vizovic a urychlení výstavby R49.

Premiér Sobotka podpořil rozvoj dopravní infrastruktury ve Zlínském kraji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Předseda vlády ujistil představitele Zlínského kraje, že pro vládu je výstavba dopravní infrastruktury v regionu jednou z priorit a Ministerstvo dopravy i Ředitelství silnic a dálnic dělají maximum pro urychlení přípravy jednotlivých úseků.

Právě obchvat Otrokovic a dostavba významných rychlostních komunikací podle premiéra Sobotky uleví přetíženým obcím a zároveň přispějí k rozvoji podnikatelských aktivit a pomůžou vytvořit nová pracovní místa v regionu. 

Během své pondělní návštěvy premiér Sobotka také otevřel domov seniorů v Luhačovicích, na jehož výstavbu šlo více než 46 milionů korun z fondů Evropské unie. V Baťově vile ve Zlíně pak ocenil vítěze ankety „Pracovník roku v sociálních službách ve Zlínském kraji“ pro rok 2015.

Na závěr své cesty předseda vlády jednal se zástupci společnosti TVD – Technická výroba, a.s. v Rokytnici, která je jedním z nejvýznamnějších zaměstnavatelů v regionu. S jejím vedením pak diskutoval mimo jiné o spolupráci firmy se středními a vysokými školami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…