Premiér podporuje rozvoj zóny Solnice-Kvasiny. Hejtman Štěpán doufá ve schválení vládního usnesení v příštím týdnu

16.06.2017 19:59

Další rozvoj průmyslové zóny Solnice – Kvasiny a aktualizace vládního usnesení, díky kterému se má navýšit podpora pro region ze tří miliard korun na šest, to bylo téma číslo jedna na společné schůzce hejtmana Královéhradeckého kraje a předsedy vlády České republiky Bohuslava Sobotky. Dalším tématem jednání byla dostavba dálnice D11 od Hradce Králové směrem na Jaroměř a dále do Polska, odměňování řidičů v autobusové dopravě i pracovníků v sociálních službách.

Premiér podporuje rozvoj zóny Solnice-Kvasiny. Hejtman Štěpán doufá ve schválení vládního usnesení v příštím týdnu
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

„Region Rychnovska zažívá v poslední době bouřlivý rozvoj. Stát musí reagovat a dobudovat potřebnou infrastrukturu. Podpora je určena silničním projektům, rychnovské nemocnici, zvýšení bezpečnosti. Mým cílem na příštím jednání vlády bude, aby byl návrh aktualizace vládního usnesení schválen tak, jak jej ministerstvo průmyslu a obchodu připravilo a předkládá,“ řekl dnes po jednání s hejtmanem Královéhradeckého kraje Jiřím Štěpánem předseda české vlády Bohuslav Sobotka.

V souvislosti s bezpečnostní otázkou také předseda vlády ocenil nedávné otevření nové služebny cizinecké policie v Solnici a s tím spojené navýšení počtu policistů v regionu, o které se zasloužil i Královéhradecký kraj ve spolupráci s ministerstvem vnitra a městem Solnice.

„Další navýšení tabulkových míst pro policisty je mimochodem také obsahem aktualizace vládního usnesení, o kterém se bude v příštím týdnu hlasovat. Doufám, že materiál bude schválen v plné šíři. Je to důležitý dokument, na který čekáme nejenom my, jako krajská samospráva, ale především na něj čekají i dotčené obce a města,“ sdělil hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Dalším tématem, které úzce souvisí s regionální infrastrukturou, byla dostavba dálnice D11. Premiér hejtmana ujistil, že dálnice směrem od Hradce Králové na polské hranice je pro stát klíčovou dopravní stavbou v regionu. „Budu velmi rád, pokud se podaří udržet slibovaný harmonogram, který říká, že by se mohlo začít stavět již na podzim. Dálnice je v našem kraji potřebná, navíc se díky její existenci uvolní provoz na krajských komunikacích,“ doplnil hejtman Jiří Štěpán.

Na schůzce hejtmana s premiérem se také hovořilo o odměňování řidičů. Premiér deklaroval, že je vláda připravena poskytnout krajům avizovanou částku přesahující 400 milionů korun jako kompenzace za zvýšené náklady. Zároveň vláda uvolní více než jednu miliardu korun na financování navýšení platů pracovníků v sociálních službách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…