Prezentace studentských projektů a hudební produkce – to je festival ČVUT FELFEST

11.06.2015 10:59

Po roce se na Vítězné náměstí v Praze opět vrací festival Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze FELFEST, který již tradičně nabídne bohatý hudební program a prezentaci studentských projektů fakulty.

Prezentace studentských projektů a hudební produkce – to je festival ČVUT FELFEST
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Jednodenní festival se uskuteční 17. června 2015 od 13.00 hodin na travnatém prostranství před areálem ČVUT v pražských Dejvicích. Kromě dvou hudebních scén a obsáhlého výstavního TechParku se můžete také těšit na doprovodný program, sportovní exhibice a workshopy. Vstup na festival je zdarma.

Již tradičně připravila Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze oslavu začátku letních prázdnin – festival FELFEST. Návštěvníci si budou moci prohlédnout projekty, vznikající na fakultě. Mezi nejpopulárnější patří Letecký simulátor, díky kterému si mohou návštěvníci vyzkoušet pilotovat nad Prahou, Lego roboti, skládající Rubikovu kostku, balancovat na nakloněném povrchu, nebo sbírat míčky určité barvy, studentská formule, s níž studenti fakulty každoročně vítězí na mezinárodních závodech, nebo Banana piano, umožňující sestavit si vlastní hudební nástroj ovoce a zeleniny. V TechParku dále naleznete AgentDrive Simulátor, cyklistický navigátor a plánovač cest, aplikaci pro rozpoznávání obličeje, pokročilou navigaci nevidomých, robotické dalekohledy a mnoho dalších exponátů pro mladé i dospělé technické nadšence.

Přehlídku studentským prací doplní tradičně bohatý hudební program. Asi není třeba představovat legendu a stálici tuzemské hudební scény - ostravskou skupinu BUTY, která bude hlavnímu pódiu vévodit. V odpoledních hodinách rozproudí posluchače jak irský rock Vintage Wine, tak country-folkový Johannes Benz. Jazzové fajnšmekry jistě potěší parta mladých muzikantů z Wunderbar band, nebo reggae v podání Bug’n’Dub. Celý program pak doplní menší hudební projekty na vedlejším pódiu, jako jsou například punkfolkeři Vasilův Rubáš, experimentální duo Mutanti hledaj východisko, rapová improshow Saysomething.cz či Vobezdud.

Podrobné informace naleznete na stránkách www.felfest.cz nebo Facebooku FELFEST.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 23 000 studentů. Pro akademický rok 2015/16 nabízí ČVUT svým studentům 117 studijních programů a v rámci nich 457 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2014 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 3000 světových univerzit, ve skupině univerzit na 411. – 420. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 101. – 150. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě, a stejně tak i v oblastech „Mathematics“ a „Physics and Astronomy“. Více informací najdete na www.cvut.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…