Přidělování případů či novely zákonů. O tom jednal ministr spravedlnosti s předsedy soudů

15.08.2018 13:45

Ministr spravedlnosti Jan Kněžínek se sešel s představiteli krajských a vyšších soudů.

Přidělování případů či novely zákonů. O tom jednal ministr spravedlnosti s předsedy soudů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Jan Kněžínek

Pokračuje tak ve svých četných schůzkách s profesními skupinami, které mají co říct k současným otázkám v justici. Cílem schůzky s předsedy krajských soudů byla diskuse o aktuálních tématech, jako je například elektronizace justice, koncepce výběru soudců nebo nedostatečné odměňování zaměstnanců těchto institucí.

Šéf české justice Jan Kněžínek dále hovořil o novele zákona o soudech a znalcích, na jejíž podobě by se měli podílet také zástupci soudů. „Názory předsedů soudů jsou pro mě důležité, a proto jsem je pozval na první kulatý stůl k této novele, který se uskuteční letos na podzim,“ řekl ministr Kněžínek.

Dalším tématem byl elektronický generátor přidělování věcí, který má zajišťovat náhodnost výběru soudního oddělení, jemuž konkrétní věc připadne. „K tomuto novému systému jsem si od předsedů krajských soudů vyslechl také řadu negativních připomínek, kterými se budu zabývat. Věřím, že i kritika je ku prospěchu věci a nakonec i v této oblasti najdeme společnou řeč. Ostatně generátor budeme nejdříve testovat pouze v rámci insolvenční agendy, abychom věděli, co je potřeba vylepšit,“ dodal ministr spravedlnosti Jan Kněžínek.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…