Příjem žádostí v programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko byl zahájen

21.01.2016 11:16

Program přeshraniční spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Cíl EÚS 2014–2020 navazuje na úspěšné dotační programy na podporu přeshraniční spolupráce fungující na česko-bavorském pomezí od roku 1994. Nový program poskytne na realizaci přeshraničních projektů 103,4 mil. euro z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Žádosti o podporu je možné podávat do 5. března 2016. Nedávno o novém programu jednala ministryně Karla Šlechtová s bavorskou ministryní pro evropské záležitosti a regionální vztahy Beate Merk.

Příjem žádostí v programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko byl zahájen
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

„Spouštíme nový program spolupráce Čechů a Bavorů, který poběží až do roku 2020. Přejme mu, aby byl minimálně stejně úspěšný jako předchůdce z programového období 2007-2013. Ten byl vyhodnocen žadateli, odborníky i veřejností jako jeden z nejlepších v Evropské unii. Úspěšně prošel všemi dosud ukončenými kontrolami a audity a držel se z hlediska čerpání finančních prostředků dlouhodobě mezi třemi nejlepšími přeshraničními programy v celé Evropské unii,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.



Kromě tradičních projektů v oblasti přírodního a kulturního dědictví, životního prostředí a vzdělávání budou nově podporovány projekty v oblasti vědy, výzkumu a inovací. Více než čtvrtina rozpočtu programu bude určena na podporu přeshraniční spolupráce občanů a institucí, která je v území široce rozvinutá. Program je zaměřen na regionální a místní projekty, které jsou připravované ve spolupráci českých a bavorských partnerů a mají pozitivní dopad na společné území.

Žádosti o podporu se podávají elektronicky prostřednictvím elektronického monitorovacího systému (eMS) a lze je podávat průběžně. Nejzazší termín pro podání žádosti je 5. března 2016. Bližší informace o možnostech a podmínkách podpory čeští zájemci získají v Příručce pro české žadatele. Veškeré informace a dokumenty jsou k dispozici na internetových stránkách programu: www.by-cz.eu/cz/    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…