Příjmy ÚZSVM za leden až listopad druhé nejvyšší v historii

16.12.2017 10:36

Příjmy Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) dosáhly za leden až listopad letošního roku 1 667 milionů korun, meziročně došlo k nárůstu o téměř 613 milionů korun, tedy o 58 %. Na vyšších příjmech se nejvíce podílely příjmy z prodejů nemovitostí, které přesáhly 1,2 miliardy korun. V polovině prosince již příjmy překonaly 1,7 miliardy korun.

Příjmy ÚZSVM za leden až listopad druhé nejvyšší v historii
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

„Naše příjmy jsou již nyní vyšší než všechny celoroční příjmy ÚZSVM v historii s výjimkou roku 2015, kdy byl prodán areál na náměstí Republiky v Praze. To považuji za mimořádný úspěch. Vše nasvědčuje tomu, že letošní rok bude v příjmech druhý nejlepší v celé patnáctileté historii ÚZSVM,“  uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu.
 
Na příjmech za leden až listopad 2017 se nejvíce podílely příjmy z prodeje budov a staveb, které dosáhly více než 793 milionů korun, příjmy z prodeje pozemků byly v částce více než 374 milionů korun a příjmy z pronájmu pozemků ve výši přes 114 milionů korun. Nejvyšší příjmy ÚZSVM zaznamenal z prodeje areálu v ulici U Půjčovny v Praze (355,1 milionu korun), činžovního domu v ulici Moskevská v Praze (29 milionů korun) a bývalé záložní nemocnice v Hředlích (26,2 milionu korun).
 
Výdaje za leden až říjen činily 1 215 milionů korun a meziročně stouply o zhruba 37 milionů korun (o 3,1 %), a to zejména kvůli nárůstu mzdových výdajů na základě nařízení vlády a zabezpečení dislokace pro jiné organizační složky státu.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…