Pro Libertate, Svědomí národa, Iniciativa nezávislých lékařů a vědců: V Praze se sešli vědci, lékaři a právníci k diskuzi nad covidem

27.01.2022 14:21 | Tisková zpráva

V Praze dnes probíhá setkání odborné veřejnosti, na němž vědci, lékaři a právníci z České republiky a Slovenska sdílí své poznatky ohledně epidemie covid-19 a jejích dopadů na jednotlivce a společnost.

Pro Libertate, Svědomí národa, Iniciativa nezávislých lékařů a vědců: V Praze se sešli vědci, lékaři a právníci k diskuzi nad covidem
Foto: prolibertate.cz
Popisek: Pro Libertate - logo

První československá konference covid-19, jak pořadatelé setkání nazvali, ve třech sekcích představuje příspěvky imunologů, epidemiologů, vakcinologů, klinických lékařů různých specializací, právníků i ekonomů. Záštitu nad konferencí převzala senátorka MUDr. Alena Dernerová.

Cílem konference je podle odborného garanta imunologické sekce konference, prof. Jaroslava Turánka, objektivně zhodnotit situaci posledních dvou let z pohledu imunologie, vakcinologie a klinických projevů onemocnění covid-19, zhodnotit výsledky opatření proti covid-19 a přijaté vakcinační strategie. Konference se věnuje také analýze obsahu vakcín proti covidu a jejich možným dopadům na jednotlivce, jakož i dopadům epidemie na celou společnost. Probírány jsou jednotlivé vakcíny a aspekty jejich dalšího použití. „Klíčovou věcí, která doposud příliš nezaznívá ve veřejném prostoru, je kombinace různých vakcín v rámci imunizačních schémat,“ uvedl Jaroslav Turánek. V této sekci vystupují renomovaní odborníci na imunologii, epidemiologii a mikrobiologii, jako např. prof. Vojtěch Thon, MUDr. Hana Zelená, prof. Omar Šerý, RNDr. Jiří Šinkora či prof. Jiří Beran.

V klinické sekci konference se potkávají lékaři různých specializací, aby každý na základě každodenního praktického kontaktu s pacienty popsali dle své bezprostřední zkušenosti průběh onemocnění, možnosti léčby a dopady vakcinace.

Epidemie covid-19 a snaha se s ní vypořádat dalece přesahuje hranice vědy a medicíny. Svojí závažností se stává problémem politickým. „Jsme svědky bezprecedentních společenských a politických změn, nejvýraznějších od roku 1989. Změn, které mají vliv i na přístup k právu a na jeho výklad. Mnohá z přijatých opatření, která mají údajně bránit šíření epidemie, tento deklarovaný efekt nemají a navíc zasahují do práv občanů způsobem nevídaným od roku 1989. Jedním z nejhorších příkladů je zavedení skutečné diskriminace skupiny lidí z důvodu jejich rozhodnutí nepodrobit se očkování proti covid-19. Znevážení hodnot jakými jsou ochrana soukromí, lidské důstojnosti, svoboda slova. To je onen pověstný Rubicon, jehož překročení by pro naši euroamerickou civilizaci mělo být po zkušenostech z druhé světové války naprosto nepřípustné. Zatím vrcholem je pak snaha o novelu pandemického zákona. Tou by výkonná moc fakticky převzala od moci zákonodárné kontrolu nad regulací naší společnosti, včetně základních práv a svobod zaručených Listinou. Přesně tak začínala každá totalita,“ komentoval aktuální společenskou situaci JUDr. Tomáš Nielsen, odborný garant právní sekce konference s tím, že je třeba vrátit do hry zdravý rozum a odmítnout snahy o odstraňování základních principů demokratického právního státu a humanismu.

Konferenci, na níž se svými příspěvky vystupují také lékaři a právníci ze Slovenska, uspořádal institut Pro Libertate, Nadační fond Svědomí národa a neformální diskuzní platforma Iniciativa nezávislých lékařů a vědců.

Kompletní program a seznam přednášejících najdete ZDE
Stručné informace o obsahu a cílech konference - video ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…