Produkty Hamé zaujaly na středovýchodním veletrhu v arabském Abú Dhabí

25.11.2013 13:55

Ovocné a masozeleninové kojenecké výživy, džemy, kečupy i další výrobky z portfolia společnosti Hamé vzbudily značný zájem arabských obchodníků na středovýchodním potravinářském veletrhu SIAL, který od 24. do 26. listopadu 2013 hostí hlavní město Spojených arabských emirátů Abú Dhabí.

Produkty Hamé zaujaly na středovýchodním veletrhu v arabském Abú Dhabí
Foto: red
Popisek: Hamé

„Dosud jsme na arabský trh vyváželi spíše omezené množství našich produktů, například kojenecké výživy, nakládané okurky nebo džemy. Na tomto významném arabském veletrhu vystavujeme vůbec poprvé.  Slibujeme si od něj, že nám pomůže navázat potřebné obchodní kontakty a že zde najdeme místní distributory, jejichž prostřednictvím bychom s našimi výrobky v masivnější míře pronikli i do dalších arabských zemí,“ vysvětluje komerční ředitel Hamé Bohumil Vráblík. A upozorňuje: „Zahraniční trhy jsou pro nás stále významnější, polovinu tržeb již v současnosti realizujeme za českými hranicemi. Abychom udrželi dynamiku růstu naší firmy a dokázali úspěšně a efektivně konkurovat světovým potravinářským firmám, musíme s našimi produkty hledat nové trhy.“

Komerční ředitel také zdůrazňuje, že Hamé dokáže napříč šíří sortimentu přizpůsobit výrobky místním specifikům. S tím má ostatně velké zkušenosti, protože v současnosti vyváží již do více než 40 zemí celého světa.

Úspěch Hamánka

Odborná porota tohoto veletrhu dokonce vybrala kojeneckou výživu Hamánek BABY s banány a  broskvemi BIO spolu se zhruba třicítkou dalších výrobků z celého světa do prestižní sekce „Inovativní produkty“, které se představují na zvláštní předváděcí ploše.

Veletrh SIAL v Abú Dhabí patří mezi největší akce svého druhu v arabském světě. Letos na tomto veletrhu své produkty předvádí více než 1 000 firem z 21 zemí. Tuto akci pak každoročně navštíví více než 12 000 obchodníků z devadesáti zemí světa. Více na www.sialme.com.

Letos v květnu se Hamé také zúčastnilo mezinárodního potravinářského veletrhu SIAL v čínské Šanghaji. Zástupci Hamé při této příležitosti vůbec poprvé jednali s potenciálními obchodními partnery z Číny, kam firma plánuje zahájit vývoz svých produktů.

Kromě Arábie a Číny Hamé hodlá proniknout také na nové trhy ve střední a severní Africe, které lze z pohledu trvanlivých potravin a potravinářství obecně považovat za velmi perspektivní region.

Společnost Hamé je přední českou potravinářskou firmou zabývající se výrobou trvanlivých i chlazených potravin. Tradice této firmy sahá až k 20. létům minulého století.  Hamé svůj výrobní program průběžně rozšiřuje v souladu s požadavky moderního stravování a ve svém portfoliu tak má v současnosti na 1700 různých druhů produktů: kečupy, paštiky, masové konzervy, hotová jídla, zeleninové výrobky, ovocné směsi, džemy, kompoty, kojenecká strava, bagety, sendviče, sirupy a další. Hamé vyváží produkty do zhruba 40 zemí světa na pěti kontinentech a své výrobky nabízí také pod značkami OTMA, Veselá pastýřka, Znojmia, Hamánek, Hamé Life Style a Vasco da Gama.  Hamé má v současnosti 7 výrobních závodů v České republice a dva v zahraničí (v Rusku a Rumunsku) a patří k největším českým producentům potravin. Sídlo společnosti je v Kunovicích u Uherského Hradiště.

Více na www.hame.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…