RETIA úspěšně dokončila dodávky pro high-tech projekt Severoatlantické aliance

14.12.2016 13:06

Pardubická společnost RETIA, výrobce radarů a speciální elektroniky, předala v úterý 13. 12. Severoatlantické alianci poslední speciální mobilní pracoviště pro operátory sledovacího a přehledového systému Alliance Ground Surveillance (AGS). RETIA tím úspěšně dokončila náročnou zakázku pro NATO a dokázala, že patří k předním výrobcům speciálních elektronických systémů a zařízení a že plní přísné bezpečnostní požadavky NATO na ochranu informací a špičkového technologického know-how.

RETIA úspěšně dokončila dodávky pro high-tech projekt Severoatlantické aliance
Foto: Retia
Popisek: Retia

Společnost RETIA se v letošním roce stala součástí holdingu CZECHOSLOVAK GROUP (CSG), který je nyní jejím stoprocentním vlastníkem. Pod křídly holdingu i nadále pokračuje výroba a vývoj špičkových elektronických systémů, radarů, detekčních, záznamových i identifikačních zařízení pro zákazníky po celém světě. Důkazem je i úspěšné završení produkce speciálních mobilních pracovišť pro projekt AGS Severoatlantické aliance. Na systému AGS spolupracují specializované společnosti obranného průmyslu ze 14 států NATO, hodnota zakázky pro společnost RETIA činila 10 milionů eur. Poslední kontejnerové pracoviště pro operátory systému AGS Severoatlantické alianci RETIA předala 13. prosince tohoto roku. Na produkci speciálních mobilních pracovišť se podílela i společnost KARBOX, která je rovněž součástí holdingu CSG.

Náměstek pro řízení Sekce průmyslové spolupráce a řízení organizací Ministerstva obrany ČR Tomáš Kuchta k úspěšnému ukončení projektu AGS uvedl: „Zapojení českého obranného průmyslu do projektu AGS je důkazem jeho vysoké technologické úrovně a také vysoké úrovně jeho důvěryhodnosti i standardu ochrany informací u tak strategického know-how, jakým je unikátní alianční průzkumný systém.“ Dále dodal: „Jako největší přínos projektu pro český obranný průmysl je možné jednoznačně uvést zkušenost s projektovým řízením mezinárodního projektu NATO, alianční přístup k zajišťování životního cyklu a způsob nastavení smluvního vztahu mezi subjektem českého obranného průmyslu a NATO. Získané zkušenosti bude možné aplikovat v dalších národních i mezinárodních projektech nejen v rámci NATO, ale třeba i v rámci států V4.“

Generální ředitel RETIA a.s. Petr Novák uvedl: „Splnění požadavků NATO nejen ve vývojové a výrobní oblasti, ale i po stránce ochrany informací bylo velmi nároční a posunulo nás o obrovský kus dopředu. Díky tomu se můžeme pustit do dalších, obdobně náročných mezinárodních vyzbrojovacích projektů.“

O společnosti RETIA
RETIA a.s. byla založena koncem roku 1993 týmem inženýrů, spolupracovníků z bývalé pardubické Tesly, v roce 2016 se stala součástí holdingu CZECHOSLOVAK GROUP. Je technologickou společností, která vyvíjí, vyrábí a modernizuje radary, raketové prostředky, systémy velení a řízení, záznamové systémy, UWB lokalizační zařízení a komunikační systémy. Tyto produkty dodává Armádě ČR i armádám spojeneckých států NATO, přímo Severoatlantické alianci a dalším vojenským i civilním zákazníkům v ČR i ve více jak 40 zemích světa. Více než dvě třetiny tržeb realizuje RETIA a.s. exportem.

O společnosti KARBOX
Firma KARBOX je předním českým a evropským výrobcem integrovaných kontejnerů, kontejnerových pracovišť a kontejnerových a skříňových nástaveb na podvozky užitkových a nákladních vozidel. Nabídka kontejnerů zahrnuje nejen integrované kontejnery, jakými jsou např. zdravotnické kontejnery (polní nemocnice), kuchyně, ale také přepravní kontejnery či odpadové kontejnery. Firma nabízí mimo jiné roztahovací kontejnery ve variantách 2v1 a 3v1 a v roce 2011 uvedla na trh certifikovaný skládací kontejner typu FLATPACK, který významně snižuje náklady na přepravu, neboť ho lze složit a čtyři na sobě přepravovat jako jeden kontejner ISO 1C. Společnost je od roku 2014 součástí holdingu CZECHOSLOVAK GROUP.

O společnosti CZECHOSLOVAK GROUP
CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) je holding navazující na tradici československého průmyslu, který podporuje a dále rozvíjí aktivity tradičních českých a slovenských společností v oblasti obranné i civilní průmyslové produkce. Jeho portfolio zahrnuje výrobu a prodej vojenských a speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů, munice, strojírenských produktů pro automobilový, železniční a letecký průmysl či brzdových systémů pro kolejová vozidla, stejně jako silniční dopravní a logistické služby. Skupina klade silný důraz na kvalitu svých produktů a služeb a na exportní aktivity. S produkty společností holdingu se lze setkat na všech kontinentech a počet jeho zákazníků se stále rozrůstá. Podniky holdingu CZECHOSLOVAK GROUP v roce 2015 zaměstnávaly téměř 4000 osob a vygenerovaly tržby v hodnotě 12 mld. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…