ROP Jihozápad: Skiareál Lipno je zimním centrem regionu i díky EU

06.12.2018 20:01

Skiareál Lipno – nejnavštěvovanější zimní středisko v jižních Čechách – se dostal do popředí zájmu lyžařů mimo jiné i díky finanční pomoci Evropské unie.

ROP Jihozápad: Skiareál Lipno je zimním centrem regionu i díky EU
Foto: jj-jihozapad.cz
Popisek: ROP Jihozápad - logo

Ta udělila před deseti lety jeho provozovateli, společnosti Lipno Servis, dotaci ve výši takřka 90 milionů korun. Projekt s názvem Skiareál Lipno – regionální zimní centrum uspěl se žádostí o dotaci v rámci Regionálního operačního programu Jihozápad (ROP Jihozápad).

Do zimní sezóny 2008 – 2009 tak díky podpoře z ROP Jihozápad areál vstoupil se třemi zcela novými čtyřsedačkovými lanovkami, delšími a širšími sjezdovými tratěmi, moderními bezpečnostními prvky a moderním zasněžovacím systémem. Lyžařské středisko, které už dříve patřilo k neoblíbenějším lyžařským areálům v Česku zejména pro rodiny s dětmi, přistoupilo k modernizaci, která svým rozsahem v tuzemsku neměla obdobu.

„Díky významné investici vznikl na Lipně prakticky zcela nový lyžařský areál, radikálně se vylepšil komfort lyžařů i technické zázemí, vybavilo se výukové hřiště. Modernizace lipenského zimního střediska výrazně zvýšila ekonomickou stabilitu celého regionu, závislého na turistickém ruchu. Projekt tehdy podpořily všechny obce na Lipensku,“ uvedl Jiří Falout, ředitel obchodu a marketingu společnosti Lipno Servis, která areál provozuje.

Projekt modernizace lipenského areálu byl úspěšný a kontroloval jej dokonce osobně i zástupce Evropské komise Jack Engwegen. „Díky projektu došlo k nárůstu pracovních míst na Lipensku, které v té době patřilo mezi oblasti s nejvyšší nezaměstnaností. Projekt zároveň prodloužil zimní sezónu,“ řekla Michaela Šímová, ředitelka Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…