ŘSD: Počet dopravních nehod při práci na dálnici za provozu v posledních letech opět stoupá

07.03.2020 15:30

Počet dopravních nehod, ke kterým došlo při práci na dálnici za provozu, v posledních letech opět stoupá. V rámci sledovaného období posledních osm let byl loňský rok vůbec nejhorší.

ŘSD:  Počet dopravních nehod při práci na dálnici za provozu v posledních letech opět stoupá
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Ředitelství silnic a dálnic představuje kompletní zprávu, která se zabývá dopravními nehodami při práci na dálnici za provozu na úsecích udržovaných prostřednictvím vlastních středisek správy a údržby dálnice, což je přibližně 935 km.

V letech 2011 – 2019 zde eviduje ŘSD celkem 529 nehod. Loňský rok byl ze sledovaného období nejhorší, když došlo k 75 nehodám, při kterých bylo zraněno celkem 13 osob, z toho 4 vážně. Statistiky také ukazují, že k nehodám dochází převážně mezi 8. a 14. hodinou během pracovních dnů.

Zpráva zahrnuje všechny nahlášené nehody, které se staly pracovníkům ŘSD nebo dodavatelů provádějících na dálnici činnosti jako je zametání krajnic, sekání trávy, údržba stromů a keřů, kontrola a prohlídka trasy, údržba vozovek, mostů, dopravního značení, elektrických zařízení, odvodnění atd.

V souvislosti se zahájením stavební sezóny prosíme všechny řidiče, aby jezdili ohleduplně, dodržovali předepsanou rychlost a dostatečné rozestupy mezi vozidly. Zejména v místech, kde na dálnicích a silnicích probíhají práce, je důležité, aby řidiči dbali zvýšené pozornosti.

Kompletní zpráva Nehody při práci na dálnici za provozu 2011 – 2019 ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…