Rada vlády pro seniory a stárnutí populace se chystá ocenit aktivní seniory

29.07.2016 19:55

Za významný přínos v oblasti seniorské problematiky a za aktivity vedoucí ke zvýšení kvality života seniorů či k řešení problematiky stárnutí a stáří je možné nominovat jednotlivce nebo skupinu seniorů do unikátní soutěže, kterou vyhlašuje Rada vlády pro seniory a stárnutí populace.

Rada vlády pro seniory a stárnutí populace se chystá ocenit aktivní seniory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dúchodce na lavičce

Smyslem ocenění je symbolicky poděkovat seniorům, kteří bezplatně věnují svůj volný čas obecně prospěšným činnostem, vedou seniorské, mezigenerační nebo zájmové organizace, podporují aktivity v rámci dobrovolnictví nebo sami jako dobrovolníci ve svém volném čase působí. Nominace je možné zasílat do konce srpna letošního roku.

Cena bude vyhlášena ve dvou kategoriích: jednotlivec a kolektiv/klub. Nominovat do obou kategorií mohou seniorské kluby, nestátní neziskové organizace, samosprávy obcí/měst, krajů, školy všech stupňů, stálé kulturní, sportovní a zájmové organizace. Jednotlivci mohou podat nominaci pouze prostřednictvím výše uvedených subjektů.

Nominovat lze jednotlivce a kluby, kteří/které:

- se angažují ve prospěch řešení veřejných problémů v místě/regionu,

- konkrétně a dlouhodobě pomáhají seniorům jako dobrovolníci,

- realizují informační a vzdělávací aktivity ve prospěch seniorů (vč. obrany práv spotřebitelů, bezpečnosti, důstojného bydlení atp.),

- dlouhodobě a efektivně pracují na řešení sociálních problémů v lokalitě (posilování mezigeneračních vztahů, organizování společných akcí pro děti a seniory, apod.),

- společensky významně využívají celoživotní kvalifikace ve veřejném prostoru (obětaví lékaři, učitelé, odborníci na sociální oblast, právníci se zaměřením na lidská
práva atd.).

Vítěze každé kategorie vybere nezávislá porota složená z členů Rady. Výsledky této unikátní soutěže vyhlásí ministryně práce a sociálních věcí a předsedkyně Rady vlády pro seniory a stárnutí populace Mgr. Michaela Marksová na konferenci konané u příležitosti Mezinárodního dne seniorů, dne 3. října 2016.

Proto neváhejte a přihlaste Vašeho favorita i Vy!

Nominace se podávají na sekretariát Rady vlády pro seniory a stárnutí populace, Na Poříčním právu 1/376, 128 01 Praha 2, nebo na emailové adresy pavel.sulik@mpsv.cz a jana.rysankova@mpsv.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…