Radní projednali plán odpadového hospodářství kraje na roky 2016 – 2025

04.12.2015 16:58

Na své čtvrteční (3. prosince 2015) schůzi Rada Jihomoravského kraje projednala Plán odpadového hospodářství kraje na roky 2016 – 2025 a doporučila zastupitelstvu tento strategický dokument schválit.

Radní projednali plán odpadového hospodářství kraje na roky 2016 – 2025
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Jak konstatoval radní Jaroslav Parolek, plán odpadového hospodářství kraje se zpracovává na dobu nejméně deseti let a musí být změněn při každé zásadní změně podmínek, na jejichž základě byl vypracován.

„Analytická část dokumentu obsahuje vyhodnocení stavu odpadového hospodářství kraje, tedy například výčet druhů, množství a zdroje vznikajících odpadů a posouzení vývoje jejich produkce a nakládání, vyhodnocení stávajících systémů sběru a nakládání s odpady na území kraje. Závazná část pak obsahuje cíle a opatření pro předcházení vzniku odpadů a tedy způsoby nakládání s nejrůznějšími druhy odpadů a ve směrné části je obsažen výčet nástrojů a kritéria hodnocení. V období platnosti stávajícího plánu odpadového hospodářství kraj realizoval projekty za přispění veřejné podpory ve výši cca 2,8 miliardy korun,“ uvedl radní Parolek.

Finanční prostředky kraj plně využil na podporu systémů v odpadovém hospodářství – např. sběrné dvory, třídící a dotřiďovací linky, kompostárny, na logistiku sběrů odpadů, zařízení na zpracování odpadů skla, plastů či papíru, zařízení na zpracování stavebních a demoličních odpadů apod. Strategie nakládání s odpady se ve stávajícím plánu osvědčila a Jihomoravský kraj hodlá i nadále tuto strategii rozvíjet.

Další podrobnosti k plánu odpadového hospodářství kraje na roky 2016 – 2025 jsou zveřejněny zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…