Radní projednali plán odpadového hospodářství kraje na roky 2016 – 2025

04.12.2015 16:58

Na své čtvrteční (3. prosince 2015) schůzi Rada Jihomoravského kraje projednala Plán odpadového hospodářství kraje na roky 2016 – 2025 a doporučila zastupitelstvu tento strategický dokument schválit.

Radní projednali plán odpadového hospodářství kraje na roky 2016 – 2025
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Jak konstatoval radní Jaroslav Parolek, plán odpadového hospodářství kraje se zpracovává na dobu nejméně deseti let a musí být změněn při každé zásadní změně podmínek, na jejichž základě byl vypracován.

„Analytická část dokumentu obsahuje vyhodnocení stavu odpadového hospodářství kraje, tedy například výčet druhů, množství a zdroje vznikajících odpadů a posouzení vývoje jejich produkce a nakládání, vyhodnocení stávajících systémů sběru a nakládání s odpady na území kraje. Závazná část pak obsahuje cíle a opatření pro předcházení vzniku odpadů a tedy způsoby nakládání s nejrůznějšími druhy odpadů a ve směrné části je obsažen výčet nástrojů a kritéria hodnocení. V období platnosti stávajícího plánu odpadového hospodářství kraj realizoval projekty za přispění veřejné podpory ve výši cca 2,8 miliardy korun,“ uvedl radní Parolek.

Finanční prostředky kraj plně využil na podporu systémů v odpadovém hospodářství – např. sběrné dvory, třídící a dotřiďovací linky, kompostárny, na logistiku sběrů odpadů, zařízení na zpracování odpadů skla, plastů či papíru, zařízení na zpracování stavebních a demoličních odpadů apod. Strategie nakládání s odpady se ve stávajícím plánu osvědčila a Jihomoravský kraj hodlá i nadále tuto strategii rozvíjet.

Další podrobnosti k plánu odpadového hospodářství kraje na roky 2016 – 2025 jsou zveřejněny zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…