Reakce předsednictva krajské tripartity na vyjádření ministra průmyslu k OKD

22.12.2016 9:43

Prohlášení předsednictva tripartity MS kraje

Reakce předsednictva krajské tripartity na vyjádření ministra průmyslu k OKD
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Důl Paskov

V návaznosti na oznámení ministra průmyslu Jana Mládka o zapojení s. p. DIAMO do řešení situace společnosti OKD, předsednictvo krajské tripartity sděluje, že nebylo informováno (a dosud oficiálně není, pouze přes média) o záměrech a postupu státu v OKD, přestože o to opakovaně žádalo. Naopak, ministr průmyslu při návštěvě Ostravy 14. 11. vyzval tripartitu a kraj, aby mu sdělili své stanovisko k případné státní pomoci pro OKD. To včera předsednictvo tripartity učinilo dopisem na základě návrhu a žádosti OKD. Následně ministr na tiskové konferenci oznámil jinou formu státní pomoci - nabídku DIAMA. Předsednictvo konstatuje, že zapojení státu vítá a podporuje. Takové řešení krajská tripartita navrhovala už před rokem.

Předsednictvo opakovaně žádá vládu i její jednotlivé členy, aby informovali kraj a krajskou tripartitu o svých krocích a plánech, nejen přes média, a komunikovali a spolupracovali se zástupci regionu na dalším postupu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…