Ředitelství silnic a dálnic zahájilo úpravu dálnice D5 v oblasti bývalého celniště Rozvadov

02.08.2016 8:35

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo minulý týden stavební práce na průjezdním úseku dálnice D5 v oblasti bývalého celniště Rozvadov. Po dokončení úprav v druhé polovině září bude moci být odstraněno současné omezení rychlosti 60 km/h na plnou rychlost 130 km/h.

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo úpravu dálnice D5 v oblasti bývalého celniště Rozvadov
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Celniště Rozvadov fungovalo naplno mezi roky 1997 (zprovoznění dálnice) do roku 2007 (vstup Česka do Schengenského prostoru). Po překolaudování celniště na dálniční odpočívku následovalo několik změn – byly zbudovány čerpací stanice, bylo odstraněno přestřešení dálnice atd. Aktuální akce zahrnuje nová svodidla, odstranění veřejného osvětlení, lokální opravu vozovky v místě bývalých celních budek a další převážně bezpečnostní prvky. Po dokončení úprav v druhé polovině září 2016 bude na české straně možné projíždět rychlostí 130 km/h, navíc zástupci ŘSD projednali s bavorskými kolegy i zrušení limitního omezení na začátku dálnice A6, kde bude rychlost nově neomezená ihned na hraniční čáře. Výhledově bude stejná situace i na vjezdu do republiky. To ovšem nastane, teprve až německá strana opraví vozovku na hraničním mostě, která je v jejich správě. Do té doby (několik let) bude rychlost omezena na 80 km/h. Ihned za mostem, již na českém území, bude povolená rychlost 130 km/h, namísto dnešních 60 km/h.

Tyto úpravy si samozřejmě vyžádají omezení – po většinu doby bude doprava vedena jedním pruhem v rozšířeném pásu dálnice vedle staveniště, kdy se ale nepředpokládají žádná zdržení. Nejsložitější situace bude hned v prvních dvou dnech, tj. ve středu 27. a čtvrtek 28. července, kdy musí být vzhledem k demontáži portálů nad dálnicí zcela uzavřen jeden pás dálnice ve středu a následně opačný pás ve čtvrtek. Doprava bude vedena přes odpočívku. Vzhledem k nestandardnímu řešení požádali zástupci ŘSD o účast hlídku Policie ČR a vybrány byly nejméně zatížené dny v týdnu kamionovou dopravou v této lokalitě.

Základní informace o stavbě:

Investor: ŘSD ČR

Zhotovitel: COLAS CZ

Termín rekonstrukce: 07/16 – 09/16

Cena díla:  19 513 tis. Kč (bez DPH) 

Ředitelství silnic a dálnic se omlouvá řidičům za způsobené dopravní komplikace během této opravy.

Aktuální informace k dopravním omezením jsou dostupné na http://www.dopravniinfo.cz/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…