RegioJet snížil ceny. Ostrava – Praha nově od 137 Kč

22.02.2013 10:51

Železniční dopravce RegioJet spustil dnes nový tarif. Vedle stávajícího jízdného zavedl dvě nové nižší úrovně cen, za které je možné koupit jízdenky do většiny spojů. Zároveň RegioJet snížil ceny zákazníkům s nárokem na slevu a garantuje nejnižší cenu žákovského jízdného pro všechny dojíždějící studenty do 26 let.

RegioJet snížil ceny. Ostrava – Praha nově od 137 Kč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak firmy Regiojet

SNÍŽILI JSME S OKAMŽITOU PLATNOSTÍ CENY

Od dnešního dne snížil RegioJet s okamžitou platností ceny a nabízí nejlevnější jízdenky do většiny spojů například na trase Praha – Ostrava za ceny od 137 Kč (dosavadní standardní cena 290 Kč). RegioJet výrazně snížil ceny i na dalších vybraných trasách - například jízdenka Olomouc – Praha, se nově dá pořídit již za 105 Kč (dosavadní standardní cena 215 Kč).

Nové nízké ceny jsou ve dvou úrovních – druhá cenová úroveň pak například pro trasu Ostrava – Praha činí 236 Kč, resp., 180 Kč pro trasu Olomouc – Praha.

Nové nízké ceny se týkají i dalších tras mezi městy, kde vlaky IC RegioJet zastavují. K tomu, aby si cestující mohl koupit jízdenku za nové nízké ceny, buď využije kreditovou jízdenku, která má doživotní platnost a její vystavení je rychlé a zdarma, nebo si může toto jízdné koupit i bez ní – cena je pak přibližně o 5-10 Kč vyšší.

Zvolí si spoj, který nejede v nejexponovanějším špičkovém čase a může vybírat z dostatku míst za nové nízké ceny.

Denně je tak za nové nižší ceny v prodeji několik stovek míst. Vyplatí se samozřejmě včasný nákup jízdenky.

Jízdenky za nové nízké ceny jsou v prodeji od dnešního dne 10.00 hodin - jak přes internet, tak na prodejních místech RegioJet a Student Agency včetně provizních prodejců.

Pro všechny zákazníky je vždy součástí plný servis RegioJet – včetně nápojů zdarma, denního tisku, připojení k internetu a dalších služeb.

PRO DOJÍŽDĚJÍCÍ STUDENTY JE REGIOJET NEJLEVNĚJŠÍ

RegioJet zároveň snížil ceny žákovského jízdného (stejně jako ostatních slev) pro VŠECHNY DOJÍŽDĚJÍCÍ studenty do 26 let. Těm od nynějška garantujeme to, že budou vždy jezdit s RegioJetem nejlevněji. Například na trase Ostrava – Praha mohou studenti nově cestovat za cenu od 101 Kč; na trase Olomouc – Praha je to pak od 77 Kč s tím, že atraktivní ceny jsou i do dalších destinací. Maximální cena pro studenta jedoucího z Ostravy do Prahy (nebo zpět) pak nepřekročí 190 Kč – a to ani ve špičkových spojích. I studentům se vyplatí vlastnictví kreditové jízdenky, kdy cena jízdného s ní je vždy o cca 5 Kč nižší.

Radim Jančura, majitel RegioJetu k novým cenám říká: "Toto je reakce na cenovou politiku Českých drah. V prosinci ČD opět zdražovaly jízdné na celé síti, pouze na lince Praha - Ostrava výrazně zlevnily dále pod ceny RegioJetu. Zákon zakazuje dominantovi nabízet podnákladové ceny, neboť tím komplikuje vstup nových soutěžitelů na trh. ÚOHS ani po dvou a půl letech šetření stále nerozhodl, zda ČD zneužily dominantního postavení. Byli jsme nuceni začít se cenově přizpůsobovat vývoji trhu a nastavili jsme ceny tak, abychom byli levnější než České dráhy a nešli pod ceny Leo Express.“

Jak koupit jízdenky za nové ceny?

Nákup je jednoduchý. Cestující si vybere spoj a na internetu se mu ukáže, za jakou cenovou úroveň se prodávají jízdenky do daného spoje v daný den. Stejně tak mu s výběrem pomůže prodejce na některém z našich prodejních míst nebo u provizních prodejců.

Ceníky nových snížených cen jízdenek pro úroveň 1 a úroveň 2 jsou v příloze této tiskové zprávy. Jedná se o ceníky pro dospělého cestujícího (s kreditovou a bez kreditové jízdenky) a ceník pro studenty do 26 let (opět s kreditovou a bez kreditové jízdenky). S nových cen se vypočítávají také další slevy – například pro seniory, děti či držitelé průkazu ZTP apod.

Současně s tím se upravily ceny do několika špičkových spojů jedoucí například v páteční respektive nedělně – pondělní super-špičkové časy. Zde je nastavena úroveň plné ceny jízdného pro dospělého cestujícího tak, že například cena Praha – Ostrava činí 325 Kč resp. 319 Kč pro držitele kreditových jízdenek.

Nejlepší služby na české železnici se značkou RegioJet

Každý cestující – bez ohledu na to, jakou zaplatil cenu, má vždy nárok na následující služby během své cesty vlaky IC RegioJet. Tento servis zatím nikdo z dalších dopravců nepřekonal a RegioJet i do budoucna bude na železnici vždy nabízet zákazníkům největší rozsah služeb za nejlepší ceny:

- Neomezené množství kávy (překapávaná i značková káva z presovaru Illy) - ZDARMA
- Mátový čaj a voda - ZDARMA
- Český a slovenský denní tisk zdarma, další časopisy a tiskoviny ZDARMA
- Připojení k síti palubního internetu - ZDARMA
- Připojení k elektrické síti 230 V - ZDARMA
- Rezervace místa - ZDARMA - přepravujeme pouze sedící cestující, navíc možnost výběru z mnoha variant vozů - otevřený prostor, kupé, internetová kavárna
- Přístup k počítači ve voze Internet Café, který je nainstalován a připojen k internetu a určen ZDARMA pro aktivity cestujících
- Servis a přítomnost člena palubního personálu v každém voze - aktivní nabídka služeb.
- Nabídka občerstvení za nízkonákladové ceny - sushi, saláty, plněné croissanty, dezerty…
- Dvě toalety v každém z vozů s hudební produkcí - francouzské šansony a živou orchidejí a garancí čistotyProdej jízdenek na MHD v Ostravě, Olomouci a v Praze přímo na palubě vlaku (všechny typy jízdenek)
- Možnost parkování ZDARMA v parkovacím domě KOMA ve stanici Ostrava Svinov
- Možnost návazné cesty na Letiště Václava Havla v Praze Ruzyni
- Možnost půjčení automobilu za zvýhodněné ceny od autopůjčovny Hertz, možnost výhodné taxislužby od Tick Tack v Praze a Komfort Taxi v Ostravě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…