Revitalizace zlepší parametry trati Pardubice – Ždírec nad Doubravou

26.06.2015 16:45

Kolejové úpravy, výstavba nových nástupišť, rekonstrukce stávajících železničních stanic i přejezdů a modernizace sdělovací a zabezpečovací techniky. To vše bude součástí revitalizace trati Pardubice – Ždírec nad Doubravou, kterou dnes slavnostně zahájila Správa železniční dopravní cesty v železniční stanici Chrudim.

Revitalizace zlepší parametry trati Pardubice – Ždírec nad Doubravou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Železnice, ilustrační foto

„Přínosem rekonstrukce tohoto úseku na celostátní trati Havlíčkův Brod – Pardubice bude zejména zvýšení jízdního komfortu a bezpečnosti na trati. Cestující se mohou těšit také na zkrácení jízdních dob a lepší přístup k informacím o aktuálním dění na trati,“ shrnul pozitivní dopady stavby generální ředitel SŽDC Pavel Surý.

Revitalizace trati zajistí cestujícím větší pohodlí na zastávkách a v železničních stanicích. Umožní to výstavba nových ostrovních nástupišť ve stanicích Chrudim, Slatiňany a Hlinsko v Čechách. Rekonstrukcí projdou také mezistaniční úseky Chrást u Chrudimi – Slatiňany a Slatiňany – Chrudim. Mezi zastávkami Vrbatův Kostelec a Prosetín se navíc vybuduje nová výhybna Cejřov.

Důležitou součástí výstavby je rovněž posílení bezpečnostních prvků na trati. Plánují se stavební úpravy železničního svršku a spodku traťových a staničních kolejí, rekonstrukce železničních přejezdů a modernizace sdělovacího a zabezpečovací zařízení.

Celkové náklady stavby s názvem Revitalizace trati Pardubice – Ždírec nad Doubravou činí 995 777 500 bez DPH. Investorem je Správa železniční dopravní cesty, státní organizace. Projekt je v rámci Operačního programu Doprava navržen ke spolufinancování Evropskou unií, kdy plánovaná výše příspěvku z Fondu soudržnosti představuje až 782 768 776 Kč. Národní financování projektu zajišťuje Státní fond dopravní infrastruktury. Dokončení prací je plánováno letos v prosinci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy připravují novou emisi dluhopisů

19:15 České dráhy připravují novou emisi dluhopisů

České dráhy udělily bankám Česká spořitelna, Komerční banka a UniCredit Bank Czech Republic and Slov…