SANEP: Oblíbenost hejtmanů - překvapil Okleštěk, až na konec se propadl Bernard

07.06.2018 11:46

Nejlépe hodnoceným hejtmanem je nadále šéf Zlínského kraje Jiří Čunek, následován hejtmanem Libereckého kraje Martinem Půtou. Největším překvapením je olomoucký hejtman Ladislav Okleštěk.

SANEP: Oblíbenost hejtmanů - překvapil Okleštěk, až na konec se propadl Bernard
Foto: SANEP
Popisek: SANEP, logo

KvětnovýprůzkumspolečnostiSANEPzaměřenýnahodnocenízvolenýchpředstavitelůúzemněsamosprávnýchcelků - krajů, mezi něž patří i hl. město Praha, ukazuje, že nejlépe si dlouhodobě vede lidovecký hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek s aktuálním ziskem 46,3 % kladných hlasů.

V těsném závěsu za Jiřím Čunkem je pak s aktuálním ziskem 40,2 % kladných hlasů hejtman Libereckého kraje Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj), který oproti letošnímu únoru ztratil jeden procentní bod.

Na třetím místě pomyslného žebříčku hodnocení představitelů územně samosprávných celků postoupila z únorovéh očtvrtého místa hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (hnutí ANO). Středočeská hejtmanka Jaroslava Jermanová Pokorná tak aktuálně získala od obyvatel Středočeského kraje v souhrnu 36,5 % kladných hlasů.

Na čtvrté příčce se umístil komunistický hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, kterému obyvatelé Ústeckého kraje dali v souhrnu 36,1 % kladných hlasů.

Další žena v čele 14 územně samosprávných celků, pražská primátorka Adriana Krnáčová (hnutí ANO), se pak umístila se ziskem 22,1 % kladných hlasů na jedenácté příčce. Adriana Krnáčová se tak ve srovnání s únorem propadla o tři místa.

Ve srovnání s únorovým průzkumem společnosti SANEP je největším překvapením olomoucký hejtman Ladislav Okleštěk, který postoupil z posledního místa na aktuální devátou pozici. Ladislav Okleštěk se aktuálně těší podpoře v souhrnu 25,9% obyvatel Olomouckého kraje, což je o devět procentních bodů více ve srovnání s únorovými hodnotami. Ladislav Okleštěk tak získává u obyvatel Olomouckého kraje znatelnou podporu, což může souviset jak s jeho aktivitami, tak i s poměrně silnou podporou hnutí ANO v tomto regionu.

Na předposlední příčce se pak aktuálně umístil se ziskem v souhrnu 18,2 % kladných hlasů hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (hnutí ANO).

Na posledním místě se pak aktuálně umístil se ziskem v souhrnu 17,5 % kladných hlasů hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard (ČSSD), který může doplácet i na celkový pokles voličské podpory ČSSD.

Exkluzivní internetový průzkum společnosti SANEP byl ve dnech 14.-30. 5. 2018 proveden na 14 reprezentativních vzorcích (celkem 14 518 dotázaných ve věkové kategorii 18+ let). Celkově se průzkumu společnosti SANEP zúčastnilo v rámci panelu 220 tisíc registrovaných uživatelů 43 537 dotázaných. Reprezentativní vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru. Statistická chyba u uvedené skupiny obyvatel se pohybuje kolem +-2,5 procentního bodu.

Exkluzivní průzkum společnosti SANEP byl zaměřen na spokojenost s činností jednotlivých krajských hejtmanů a pražské primátorky. Výsledky průzkumu představují vždy percentuální vyjádření hlasování reprezentativního vzorku respondentů pouze v daném kraji a v případě Adriany Krnáčové v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…