SMS ČR: Policie nám dala za pravdu, bývalý jablonecký primátor spáchal trestný čin

18.10.2019 13:53

Sdružení místních samospráv České republiky, které je organizací sdružující téměř 1 900 obcí a měst, podalo v srpnu trestní oznámení proti primátorovi Jablonce nad Nisou Milanu Kroupovi, který kvůli sporu o pohledávku rozhodl jako jednatel soukromé společnosti v postavení dodavatele o vypnutí kamerových systémů na území Jablonce nad Nisou.

SMS ČR: Policie nám dala za pravdu, bývalý jablonecký primátor spáchal trestný čin
Foto: SMS ČR
Popisek: SMS ČR

Policejní komisařka nám nyní dala za pravdu: byl spáchán trestný čin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení.

„Je sice paradoxní, že přestože policie skutek pana Kroupy vyhodnotila jako trestný čin, kvůli účinné lítosti, kterou prý projevil, se již věcí nebude dál zabývat. Pro nás jako SMS ČR je to ale i tak důležitý signál, aby si lidé typu pana Kroupy nedovolili vůči svým samosprávám něco podobného, jako se stalo v jabloneckém případě,” říká Jan Sedláček, 1. místopředseda SMS ČR.

„Klíčové je pro nás také to, že pan Kroupa byl zastupitelstvem ze své funkce odvolán. Jiné řešení si ani nedovedeme představit. Jeho jednání podle nás zásadním způsobem poškodilo dobré jméno samospráv a také všech těch komunálních politiků, kteří svou práci dělají poctivě a nezištně,” uzavírá Sedláček.

O Sdružení místních samospráv ČR

Sdružení místních samospráv ČR je nevládní apolitická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR. Ze širokého spektra aktivit ve prospěch samospráv lze zmínit především prosazování spravedlivého dělení daňových výnosů mezi obce a města v ČR (rozpočtové určení daní). Agenda SMS ČR dnes zahrnuje připomínkování nejrůznějších legislativních návrhů, prezentaci a prosazování potřeb menších obcí a měst, hájení zájmů venkova a jeho obyvatel a spolupráci v boji proti korupci ve veřejné správě. SMS ČR je silným partnerem vlády, parlamentu i krajů v ČR. Sdružuje téměř 1900 obcí a měst v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…