SPÚ vyhrál odvolací soud v kauze „Bečvářův velkostatek – ing. Činčera“

25.05.2017 17:15

Státní pozemkový úřad (SPÚ) dnes vyhrál odvolací soud v zásadní kauze tzv. Bečvářova velkostatku, v níž jde o finančně velmi lukrativní pozemky na katastrech Hl. m. Prahy a ve středních Čechách. Tento konkrétní soudní spor se týkal pozemků ve Strašnicích. Odvolací Městský soud v Praze dal za pravdu argumentům SPÚ a potvrdil tak předchozí rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 10.

SPÚ vyhrál odvolací soud v kauze „Bečvářův velkostatek – ing. Činčera“
Foto: SPÚ
Popisek: Státní pozemkový úřad

Státní pozemkový úřad se ve věci tzv. Bečvářova velkostatku opakovaně bránil proti nárokům na restituci velmi lukrativních pozemků ze strany Ing. Činčery, Emílie Bednářové a dalších. Podle rozhodnutí odvolacího soudu už nemají uvedené osoby žádné další nároky vůči státu a nebudou jim tak vydány žádné další pozemky.

„Soudní rozhodnutí vítáme a věříme, že se tímto stanoviskem odvolacího soudu budou řídit i ostatní soudy a další orgány státu,“ doplnila ústřední ředitelka Svatava Maradová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…