STAROPRAMEN COOL SUPER CUP: Mezinárodní turnaj mužů a žen

28.07.2016 12:48

Na mezinárodním turnaji STAROPRAMEN COOL SUPER CUP 15. – 17. července 2016 v plážovém volejbalu ve Slavkově u Brna zvítězili Michal Bíza s Robertem Kufou v kategorii mužů a Kristýna Kolocová s Michaelou Kvapilovou v kategorii žen. Brazilská dvojice Marcio-Vinicius skončila v kategorii mužů až na druhém místě.

STAROPRAMEN COOL SUPER CUP: Mezinárodní turnaj mužů a žen
Foto: STAROPRAMEN COOL SUPER CUP
Popisek: STAROPRAMEN COOL SUPER CUP

Výsledky:

Muži

  • Finále: R.Kufa, Bíza – Marcio, Vinicius (BRA)  2:0 (21:19, 24:22),
  • o 3.místo: Weiss, Tichý – Kubala, Beneš 2:1 (16:21, 21:17, 15:11),
  • 1.semifinále: Marcio, Vinicius (BRA) – Weiss, Tichý   2:0 (21:17, 21:17),
  • 2.semifinále: R.Kufa, Bíza – Kubala, Beneš 2:1 (22:24, 21:17, 17:15),

Ženy

  • Finále: Kolocová, Kvapilová – Nakládalová, Skalníková   2:0 (21:13, 21:17),
  • o 3.místo: Wouters, de Vries (NED) – Dostálová, Řeháčková   2:0 (21:17, 21:18),
  • 1.semifinále: Kolocová. Kvapilová – Dostálová-Řeháčková   2:0 (21:13, 21:19),
  • 2.semifinále: Nakládalová, Skalníková - Wouters-de Vries (NED)   2:0 (21:10, 21:9),

Na „pláži“ na koupališti ve Slavkově se již tradičně za krásného slunečného počasí odehrál beachvolejbalový turnaj naší nejvyšší soutěže s mezinárodní účastí STAROPRAMEN COOL SUPER CUP. Při účasti hráčů a hráček z Brazílie, Slovinska, Slovenska, Rakouska, Nizozemska a Finska se tento turnaj stal historicky mezinárodně nejlépe obsazeným turnajem v ČR.

Mezi muži předvedli excelentní výkon nestárnoucí legendy Přemysl Kubala s Petrem Benešem, kteří bez porážky prošli až do semifinále, ale pak se přeci jen museli po vyrovnaných bitvách sklonit před mladšími soupeři a nakonec obsadili čtvrté místo. Nejlepšími se nakonec stali Robert Kufa s Michalem Bízou, na které nakonec nestačili ani výborní Brazilci.

Tak, jak se v průběhu turnaje oteplovalo, tak stoupaly i výkony brazilských volejbalistů Marcia s Viniciem. Po úvodních zahřívacích zápasech, kdy prohráli s J. Weissem a M.Tichým, se brazilci postupně zlepšovali, v opravách poráželi jednoho soupeře za druhým, v semifinále oplatili porážku dvojici J.Weiss-M.Tichý, ale ve finále přeci jen byli R. Kufa s Bízou lepší.

V kategorii žen ukázala nejlepší formu reprezentační dvojice Kristýna Kolocová s Michaelou Kvapilovou, které zúročily bohaté zkušenosti z nedávných zápasů evropské i dodatečné světové olympijské kvalifikace a celým turnajem prošla bez ztráty jediného setu. Druhá nejvýše nasazená dvojice Magdaléna Dostálová s Karolínou Řeháčkovou svedla v průběhu turnaje dvě osudové bitvy se skvěle hrajícími Vendulou Haragovou a Michaelou Formánkovou, které se ke konečnému pátému místu probily dokonce až z kvalifikace. Dostálové s Řeháčkovou však zápasy v náročných opravách vzaly síly, které jim chyběly nejen v semifinále s K. Kolocovou a M. Kvapilovou, ale i v boji o třetí místo s vynikajícími Nizozemkami Julia Wouters a Mored de Vries.

Všechny zahraniční dvojice, bylo to celkem devět párů v obou kategoriích, i když do finále se probojovali v mužích jen Brazilci, přispěly k vysoké úrovni slavkovského turnaje. Domácí dvojice se ale v silné zahraniční konkurenci neztratily a obsadily přední místa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …