SÚKL: Informativní přehled změn úhrad

10.02.2018 18:11

Státní ústav pro kontrolu léčiv za účelem zvýšení informovanosti veřejnosti ve věci budoucích změn úhrad léčivých přípravků zveřejňuje Informativní přehled změn úhrad léčivých přípravků a potravin pro zvláštní lékařské účely (dále jen „Informativní přehled“).

SÚKL: Informativní přehled změn úhrad
Foto: SÚKL
Popisek: SÚKL

Informativní přehled zahrnuje léčivé přípravky a potraviny pro zvláštní lékařské účely, u kterých bylo vydáno rozhodnutí v rámci hloubkové nebo zkrácené revize úhrad. Informace o změně úhrady je v Informativním přehledu publikována po vydání daného rozhodnutí až do data vykonatelnosti daného rozhodnutí, tedy do okamžiku zveřejnění nové úhrady v Seznamu cen a úhrad léčivých přípravků a potravin pro zvláštní lékařské účely (SCAU).

V informativním přehledu jsou publikovány záznamy bez ohledu na výskyt daného léčivého přípravku nebo potraviny pro zvláštní lékařské účely na trhu v České republice. nInformativní přehled je vydáván průběžně s ohledem na aktuálně vydávaná rozhodnutí.

Informativní přehled obsahuje zejména výši původní úhrady pro konečného spotřebitele (UHR1), výši nové úhrady pro konečného spotřebitele (NUHR1) a datum vykonatelnosti nové úhrady (DAT_VYK). Datum vykonatelnosti nové úhrady může představovat i datum tzv. předběžné vykonatelnosti v důsledku odvolání proti rozhodnutí. Odvolání proti rozhodnutí ovšem nemá odkladný účinek a změna se tedy vždy projeví v SCAU. Vzhledem k možnému souběhu několika správních řízení v téže věci mohou být v Informativním přehledu uvedeny různé výše úhrad u jednoho léčivého přípravku, avšak s rozdílnými daty vykonatelnosti.

Ústav dále upozorňuje, že údaje obsažené v Informativním přehledu jsou platné ke dni zveřejnění rozhodnutí a nezohledňují skutečnosti, které mohou nastat po vydání rozhodnutí a současně mohou ovlivnit budoucí výši úhrady – např. vydání dalších rozhodnutí.

Aktuální Informativní přehled změn úhrad najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…