SVS: Jak postupovat v případech týrání zvířat – příručka pro obce s rozšířenou působností

27.08.2019 19:21

Problematika ochrany zvířat a péče o jejich pohodu (tzv. welfare zvířat) se v posledních letech stává stále důležitějším tématem pro odbornou i laickou veřejnost. V souvislosti s tím mimo jiné vyvstává otázka správné aplikace právních předpisů, týkajících se oblasti welfare, možnosti zpřísnění či specifikace jednotlivých požadavků, a také otázka možného posílení vymáhání předpisů příslušnými dozorovými organizacemi, které by měly k tomuto účelu intenzivněji využívat dostupné nástroje.

SVS: Jak postupovat v případech týrání zvířat – příručka pro obce s rozšířenou působností
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Státní veterinární správa (SVS) na základě zkušeností z praxe připravila následující publikaci určenou především obcím s rozšířenou působností. V případě, že kontrola veterinárních inspektorů zjistí porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání, řeší tyto případy s chovateli formou správních řízení na základě odborného stanoviska SVS dále obce s rozšířenou působností. Brožurka obsahuje základní doporučení pro aplikaci současné právní úpravy v oblasti ochrany zvířat proti týrání, zejména zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů.

Příručka by měla usnadnit spolupráci příslušných úřadů – jednotlivých krajských veterinárních správ a obecních úřadů obcí s rozšířenou působností, a to především ve vzájemném předávání informací týkajících se možného týrání zvířat či jiného porušování předpisů, při vzájemné pomoci a při řešení problémů.

Příručka ke stažení ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…