SVS: Nehygienické nakládání se zvěřinou v pražské restauraci

08.09.2019 16:27 | Zprávy

Nehygienické zacházení se zvěřinou a její uchovávání v nevyhovující teplotě zjistili při kontrole restaurace v centru Prahy inspektoři Státní veterinární správy. Podnět ke kontrole, které se spolu s nimi účastnili také pracovníci hygienické stanice, obdrželi veterinární inspektoři od Policie ČR.

SVS: Nehygienické nakládání se zvěřinou v pražské restauraci
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Kontrola našla těla dvou ulovených divočáků v kůži, nehygienickým způsobem uložená v nechlazených prostorách nákladního výtahu, sloužícího k zásobování restaurace. Prostory výtahu a okolní stěny byly znečištěny (mimo jiné krví). Při úředním měření byly inspektory v jádře těl naměřeny teploty v rozsahu 25,5 °C až 27,5°C. Platná legislativa ve vztahu k zacházení se zvěřinou přitom říká, že po usmrcení musí být v přiměřené době zahájeno chlazení, aby bylo ve všech částech masa dosaženo teploty nepřekračující 7 °C.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Souhlasím s Vámi, že nezaměstnanost roste

A že problém najít práci mají hlavně starší lidi, a že to vláda neřeší. Když budete u vlády vy, co uděláte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní: Odkaz Johanna Rippera a baterkové prohlídky Na Špičáku

22:03 Správa jeskyní: Odkaz Johanna Rippera a baterkové prohlídky Na Špičáku

Život a dílo Johanna Rippera představí v sobotu přednáška v Jeskyni Na Špičáku (JNŠ) u Supíkovic na …