SYNOT: Lyžařský svah ve Zlíně se rozjede ještě letos!

23.09.2020 14:51

Lyžaři si ve Zlíně přijdou na své již v nadcházející zimní sezóně. Skupina SYNOT, která je novým majitelem lyžařského svahu ve Zlíně, jej totiž zprovozní ještě v letošním roce. Po letech majetkoprávních sporů a chátrání opuštěného areálu tak přichází zásadní změna. S novým majitelem svah již brzy opět „ožije“.

SYNOT: Lyžařský svah ve Zlíně se rozjede ještě letos!
Foto: SYNOT
Popisek: Lyžování ve Zlíně - ilustrační foto

„Již dříve jsem slíbil, že uděláme maximum k tomu, aby se vleky rozjely již v nadcházející zimní sezóně. A co jsem slíbil, to dodržím. Plánujeme sice postupnou modernizaci celého areálu, ale prioritou pro nás nyní je především jeho opětovné zprovoznění. Areál musí znovu sloužit svému účelu, a to co nejrychleji. Není důvod k tomu, aby zájemci o lyžování a snowboarding z řad dětí i dospělých čekali další rok,“ řekl senátor Ivo Valenta, majitel skupiny SYNOT, která je investorem celé akce.

Areál bude disponovat novou technikou pro zasněžování. Pořízena jsou tak nová sněžná děla i chrliče. Nainstalován zde bude zcela nový odbavovací systém, dva nové dětské pásy pro začínající lyžaře a také osvětlení, nově v LED technologii tak, aby zde bylo komfortní také večerní lyžování.

Lyžařům je tak, jako dosud k dispozici sjezdovka o délce cca 300 m a vlek – tzv. poma. Nechybí samozřejmě ani malá sjezdovka pro děti. Jak skupina SYNOT avizovala již dříve, areál nebude sloužit jen veřejnosti.

„Chceme, aby byla sjezdovka dostupná všem a zázemí zde našli nejen zájemci z řad veřejnosti, ale především školy od mateřských až po univerzitní či sportovní kluby a oddíly, a to jak místní, které bojují s nedostatkem prostor pro sportovní a volnočasové aktivity, tak z okolních měst - například z Uherskohradišťska, Otrokovic, Napajedel, Kroměřížska, Luhačovicka a podobně,“ přibližuje dále detaily projektu senátor a podnikatel Ivo Valenta a dodává: „Postupně plánujeme areál otevřít k celoročnímu využití, kdy poslouží jako venkovní sportoviště, místo pro konání sportovních soustředění a soutěží, dětských táborů, společenských akcí, případně festivalů a podobně. Nyní se ale primárně soustředíme na rozjezd zimní sezóny. Lyžaři si to po několika letech strádání zaslouží.“

Nejde o první podobnou aktivitu skupiny SYNOT. Ta je totiž současně majitelem lyžařského střediska ve Velkých Karlovicích, v lokalitě Kyčerka.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a exsenátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

7:23 Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

Od pátku 10. května do neděle 26. května nabídne Český rozhlas živé vysílání z mistrovství světa v l…