SŽDC: Na jihu Čech půjde letos na opravy nádražních budov 39 milionů korun

09.04.2018 13:42

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) investuje v letošním roce přibližně 39 milionů korun na opravy vybraných nádražních budov v Jihočeském kraji a přípravu dalších projektů. Zatím se jedná spíše o menší stavební akce, už příští rok by se ale měly začít opravovat větší výpravní budovy, například ve Veselí nad Lužnicí.

SŽDC: Na jihu Čech půjde letos na opravy nádražních budov 39 milionů korun
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

Opravy jihočeských nádražních budov začaly velmi krátce poté, co je v roce 2016 převzala SŽDC do své správy. V loňském roce se pak podařilo realizovat některé větší projekty, jako například opravu nádražní budovy v Nových Hradech. „V průběhu roku 2017 jsme zde opravili fasádu i přístřešek na nástupišti, a to včetně nové dlažby a nátěru zábradlí. Nádražní budova dostala nový prosvětlený nápis s názvem stanice. Prostory pro cestující jsou vybaveny moderními lavičkami a odpadkovými koši,“ popisuje stavební práce náměstek generálního ředitele SŽDC pro správu majetku Tomáš Drmola.

V letošním roce se také například opraví střecha nádražní budovy v Božejovicích, kde navíc proběhne výměna oken a dveří a oprava fasády i přístřešku nástupiště. To vše za téměř 4,5 milionu Kč. V Boršově nad Vltavou se opraví vnější plášť a dokončí výměna oken a dveří. Plánovaná letošní investice dosáhne výše 2,5 milionu Kč. V Katovicích investuje SŽDC do opravy vnějšího pláště budovy včetn ě výměny oken a dveří a opravy střechy 4 miliony Kč, kompletní oprava střechy výpravní budovy v Mirovicích pak přijde na 1,6 milionu Kč. Dalších 1,5 milionu Kč bude letos směřovat do opravy fasády nádražní budovy ve Zlaté Koruně, kde se také opraví klempířské prvky, vymění okna a dveře a opraví památkově chráněný objekt WC.

Ještě v letošním roce se plánuje zahájení prací na kompletní opravě výpravní budovy v Českém Krumlově. Do konce roku se stihne proinvestovat přibližně pět milionů Kč, v následujícím roce bude tato stavba pokračovat. „Příští rok bychom rádi zahájili komplexní rekonstrukci nádražní budovy ve Veselí nad Lužnicí, záleží však na schválení objemu finančních prostředků. Zároveň probíhá projektová příprava celkové modernizace nádražní budovy v Českých Budějovicích, která je jednou z prioritních akcí v tomto regionu. Připravujeme také projektové dokumentace na kompletní opravu výpravních budov v Táboře a Písku,“ doplňuje náměstek Tomáš Drmola.

Největší plánované investice do opravy nádražních budov v Jihočeském kraji
v letech 2018 a 2019
v mil. Kč
Veselí nad Lužnicí 33
Jindřichův Hradec 18
Český Krumlov 13
Milevsko 9,7
Kájov 5,5
Božejovice 4,5
Katovice 4,2
Boršov nad Vltavou 2,5
Mirovice 1,6
Zlatá Koruna 1,5

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …